Taietei integrali cu faina de secara

Ingrediente Taietei integrali cu faina de secara

Compozitie
  • 2 oua
  • 100 gr faina neagra
  • 100 gr faina integrala de secara
  • 1 praf sare

Mod de preparare Taietei integrali cu faina de secara

  1. Faina neagra se amesteca cu cea de secara si se pune pe masa de lucru sub forma de gramajoara. In mijloc, se face o gropita unde se sparg ouale la temperatura camerei si un praf de sare.

  2. Se amesteca usor, incorporand treptat faina, apoi se framanta bine, pana se obtine un aluat nelipicios, usor de intins. Se imparte aluatul in doua bucati si se intinde pe masa de lucru tapetata cu faina, in strat subtire (1-2 mm), se presara faina si se ruleaza. Se taie taiteii, apoi se rasfira pentru a nu se lipi, eventual se poate presara putina faina peste ei.

Coca se prepara pe un suport cald – lemn sau plastic. Daca este prea mult aluat, se poate pastra la congelator.