-
Se pune la inmuiat bobul in apa rece, cu, cel putin, o zi inainte.
-
Se pun nautul, graul si fasolea, separat, la inmuiat, macar pentru 12 ore. In oala in care este nautul, se pune si o lingurita de sare.
-
A doua zi, se spala bine nautul cu multa apa.
-
Se scurge bobul si, cu ajutorul unui cutit ascutit, se indeparteaza partile negre.
-
Se pun toate ingredientele, mai putin sucul de lamaie si uleiul, intr-o oala incapatoare cu atata apa cat sa acopere toate cerealele.
-
Se aduce la fierbere si se lasa sa clocoteasca 10 minute.
-
Se scurg cerealele de apa si se pune apa clocotita. Apa trebuie sa depaseasca cu 4 cm nivelul cerealelor.
-
Se lasa pe foc 2 ore.
-
Se adauga sare dupa gust.
-
Se bate uleiul cu sucul unei lamai si se toarna in supa.
-
Se serveste fierbinte.