Prajiturele cu migdale grecesti – Amigdalota

Ingrediente Prajiturele cu migdale grecesti – Amigdalota

Compozitie
  • 4 oua
  • 3 cani zahar
  • 1 1/2 lingurita esenta de migdale dulci
  • 7 cani migdale dulci macinate
  • 1 ceasca migdale intregi

Mod de preparare Prajiturele cu migdale grecesti – Amigdalota

1. Se incalzeste cuptorul.

2. Intr-un castron se combina ouale, 2 cani de zahar, esenta de migdale dulci si se amesteca timp de 2-3 minute.

3. Se pun migdalele macinate in bol.  Va rezulta un amestec umed si lipicios.

4. Se formeaza bilute de 3-4 cm diametru

5. Se pune restul de zahar intr-o farfurie intinsa si se rostogolesc bilutele pana sunt bine acoperite cu zahar.

6. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aliniaza prajiturelele, lasand spatiu intre ele.

7. Se asaza cate o migdala intreaga pe fiecare prajiturica si se apasa usor ca sa se fixeze.

8. Se coc  12 minute, in cuptorul incalzit la 135 grade Celsius.

9. Se lasa sa se raceasca si se stocheaza intr-un vas care se inchide ermetic. Prajiturelele trebuie sa ramana moi, nu uscate si crocante.