-
Se preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Se asaza migdalele intr-un singur rand in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt. Tot procesul dureaza 15 -20 minute dar migdalele vor fi intoarse din 5 in 5 minute pentru a se coace uniform.
-
Se inchide focul si se pastreaza la cald in cuptor, pana se vor folosi. Este mai bne sa fie adaugate calde decat reci.
-
Se ia o tava de cuptor, se tapeteaza (inclusiv pe margini) cu hartie de copt bine unsa.
-
Intr-o tigaita, se aduce la fierbere mierea.
-
In alta tigaita se amesteca zaharul, siropul de porumb si sarea si se tin la foc mediu pana cand se topeste zaharul fara a se carameliza.
-
In timpul in care se caramelizeaza zaharul se bat albusurile spuma, cu un mixer, la viteza mare.
-
Se reduce viteza mixerului la mediu si se toarna peste oua, putin cate putin, mierea topita. Dupa ce s-a adaugat toata mierea se mareste din nou viteza mixerului si se omogenizeaza pana cand albusurile se intaresc.
-
Se reduce din nou viteza mixerului si se adauga incet siropul de zahar la fel ca mierea. Se mareste din nou viteza mixerului si se incorporeaza si acesta. Se mai bat 5 minute pana cand albusurile devin tari si lucioase.
-
Se adauga vanilia si untul. In acest moment mixtura de albus se va inmuia. Se va continua mixarea pana revin la forma initiala (atentie, volumul se va reduce putin).
-
Se opreste mixerul, se adauga migdalele si se omogenizeaza usor cu o spatula.
-
Se toarna compozitia in tava pregatita in prealabil, si se netezeste pe cat posibil preparatul. In acest punct compozitia este tare si lipicioasa. Se pune deasupra inca o harte de copt unsa bine cu ulei.
-
Se lasa peste noapte la temperatura camerei. A doua zi se indeparteaza hartia de deasupra si se taie cu un cutit uns usor cu ulei.
Se pastreaza la fel ca cea din comert, invelita in celofan.