Din cantitatile mentionate rezulta 16 negrese. Portia calculata a fost de 2 negrese/portie.
-
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius.
-
Se amesteca intr-un castron untul, zaharul si vanilia. Se adauga ouale si se bat bine cu telul, cat sa se incorporeze foarte bine.
- In alt castron se amesteca toate ingredientele uscate: faina, cacao, praful de copt si sarea. Acest amestec se adauga treptat in amestecul de ou si se incorporeaza foarte bine cu telul sau cu mixerul. Se pot pune si nuci sfaramate, optional.
-
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de copt si se unge uniform cu unt. Se toarna compozitia in tava si se coace 20 -25 minute sau pana cand negresele cresc depasind marginea tavii de copt. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca complet in tava de copt.
Intre timp se prepara glazura
Glazura cremoasa
- Se amesteca untul, cacaua, mierea si vanilia intr-un castronas si se amesteca cu telul sau mixerul pana se incoropreaza bine.
- Se adauga zaharul pudra si laptele si se mixeaza din nou pana cand amestecul capata consistenta ca o smantana foarte groasa.
- Se unge uniform prajitura cu glazura. Se taie sub forma de patrat. Se orneaza cu bucatele de ciocolata sau alune trase in ciocolata, optional. Se pot servi imediat sau se pot lasa 30 minute la frigider pentru ca glazura sa se intareasca putin.