Laptele de aur (Lapte cu turmeric)

Ingrediente Laptele de aur (Lapte cu turmeric)

Compozitie
  • 1/4 cana apa
  • 1/8 lingura turmeric
  • 1 cana lapte de capra (poate fi folosit orice alt lapte)
  • 2 linguri ulei de migdale
  • 1 lingura miere
  • 1 boaba cardamon (optional)

Mod de preparare Laptele de aur (Lapte cu turmeric)

Laptele de aur este o parte importanta a remediilor medicale din India Antica, al carui secret a fost pastrat cu sfintenie, secole in sir. Se considera ca, insasi culoarea acestuia, are puteri tamaduitoare.
Lasand la o parte legenda, aceasta bautura si-a demonstrat virtutile terapeutice si este considerata un tonic, mai ales pentru intarirea sistemului imunitar, articular, osos si protejarea organelor vitale.
Noi spunem ca, doar citind ingredientele, va puteti da seama ca este o bautura sanatoasa si savuroasa. Inainte de citi reteta, asigurati-va ca toate produsele sunt bio, pentru a maximiza efectele.

Reteta este surprinzator de simpla si poate fi un desert inedit pentru musafirii dumneavoastra.

  1. Se fierbe turmericul si cardamomul (daca folositi), amestecate cu apa, 6-8 minute.

  2. Se adauga laptele si uleiul de migdale si se lasa sa dea in clocot.

  3. Imediat ce a inceput sa fiarba se ridica laptele de pe foc.

  4. Asteptati sa se raceasca si adaugati mierea. Va avea o consistenta usor pastoasa.

  5. Se bea caldut.

Ca regula generala, se pune 1 parte turmeric la 4 parti apa.
Daca preparati o cantitate mai mare de lapte de aur, poate fi pastrata in frigider 40 de zile.
Nu are efecte secundare si se poate consuma oricand. Indicat ar fi, sa beti o cana de lapte cu turmeric dimineata, pentru ca este un energizant extraordinar.