-
Se aduc la fierbere 2 ½ cani de apa intr-o tigaie. Se pune orezul se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand toata apa este absorbita aproximativ 35 minute.
-
Se taie carnatii vegetarieni in felii mai grosute si se prajesc, la foc mediu spre mare, intr-o tigaie neaderenta, o lingura de ulei. Cand au prins o culoare maro – aurie se iau de pe foc si se pun deoparte.
-
Se incinge restul de ulei ramas in aceeasi tigaie in care au fost prajiti carnatii si se soteaza ceapa pana devina translucida. Se adauga usturoiul, telina si ardeiul gras si se soteaza pana se prajesc usor.
-
Acum se pun si restul ingredientelor cu exceptia sarii. Se aduce la fierbere apoi se reduce focul, se acopera cu un capac si se lasa pe foc 15-20 min.
-
Se amesteca legumele cu orezul si bucatile de carnati, se drege de sare, se mai adauga piper daca se doreste si se serveste.