-
Gogosarii se aleg sa fie sanatosi, fara pete, se spala, se curata de cotoare si se taie in jumatati sau sferturi. Se fierbe apa cu sarea, se intrerupe fierberea si se adauga otetul.
-
Gogosarii se cufunda, pe rand, in amestecul lichid rezultat, cateva clipe doar, pentru a se inmuia si pentru a-i aseza mai bine in borcan. In acest fel vor incapea mai multi gogosari si se va folosi mai putin lichid pentru conservarea lor, iar sucul lor propiu va ramane doar putin diluat.
-
Borcanele se sterilizeaza (spalare si uscare) inainte de fi utilizate. Dupa fiecare rand de gogosari asezat, se completeaza cu boabe de piper, foi de dafin, catei de usturoi si radacini de hrean curatate si taiate.
-
Dupa ce borcanele s-au umplut, in apa care intre timp s-a mai racit se adauga mierea de albine, se amesteca bine, sa se omogenizeze, se lasa sa se raceasca complet si se toarna peste gogosari.
-
Borcanele se sigileaza si se pot pastra pe tot parcursul anotimpului rece