Galuste cu prune

Ingrediente Galuste cu prune

Compozitie
  • 400 gr cartofi fierti
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 kg prune
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare Galuste cu prune

  1. In primul rand, se prepara aluatul din cartofi. Se amesteca cartofii facuti piure, cu uleiul, faina, sarea si zaharul. Se framanta cu mana, pana se obtine un aluat modelabil.

  2. Se presara cu faina, blatul de lucru, se ia cate o bucatica de aluat, si se formeaza cu mana, mici discuri. Se imbraca fiecare pruna cu un astfel de disc, se rotunjesc intre palme si se pun deoparte.

  3. Se pune la foc iute, o oala cu apa si sare. Dupa ce a dat in clocot, se reduce focul si se fierb galustele.

  4. Se scot cu o spumiera si se lasa deoparte.

  5. Intr-o tigaie, se prajeste putin, pesmetul. Se rastoarna intr-un platou intins, se tavalesc galustele prin pesmet si se lasa putin, pana se usuca.

  6. Se asaza pe farfurie si, optional, se toarna unt topit deasupra.