Ciorba Solyanka

Ingrediente Ciorba Solyanka

Compozitie
  • 100 gr carne afumata (orice sortiment)
  • 450 gr carne de porc, vita, pasare (doar un sortiment sau amestec)
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 2 buc radacina de patrunjel
  • 150 gr salam taiat cubulete
  • 150 gr sunca taiata cubulete
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 castraveti murati, taiati cubulete
  • 1/3 cana capere, taiate marunt sau mixate in blender (optional)
  • 1 1/2 cana masline orice sortiment
  • 1 legatura patrunjel sau marar proaspat, tocat marunt
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 frunze dafin
  • 2 linguri zahar
  • dupa gust piper negru proaspat macinat
  • pentru servire felii de lamaie si smantana

Mod de preparare Ciorba Solyanka

Supa Solyanka (sau Solianka) este bucuria oricarui carnivor, caci contine mai multe tipuri de carne iar gustul este surprinzator datorita adaosului de masline in supa. Nu este doar o supa cu multa carne, pe care o puteti reduce in functie de dorinte si probleme de sanatate, este un deliciu rafinat care te cucereste, pe loc.

  1. Intr-o oala mare, fierbeti toate tipurile de carne (atat cea cruda, cat si cea afumata) impreuna cu morcovul, patrunjelul si telina, pana se desprinde de pe oase. Scoateti legumele, carnea si oasele din oala cu spumiera, separati carnea de oase, daca mai este cazul si taiati-o cubulete. Aruncati legumele. Pastrati zeama de carne. Daca vi se pare prea grasa, strecurati-o printr-o sita tapetata cu tifon sau o panza de bumbac foarte curata.

  2. Cat timp fierbe carnea, preparati sosul de tomate. Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline pana cand se inmoaie. Adaugati pasta de tomate, piper negru si 1-2 cani de apa. Se lasa sa fiarba 2 minute.

  3. Puneti din nou carnea in oala de ciorba si adaugati salamul, sunca, muraturile, caperele, maslinele, sosul de rosii, sarea, zaharul si cele doua frunze de dafin. Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba 20-60 de minute, pana cand se amesteca toate aromele.

  4. Gustati si ajustati gustul cu sare si piper. Nu va temeti sa puneti zahar. S-ar putea sa simtiti nevoia sa adaugati chiar mai mult decat prevede reteta pentru a echilibra aciditatea preparatului.

  5. Se serveste cu smantana, patrunjel sau marar proaspat tocat si felii de lamaie.

    Sursa:http://effortnesslessly.blogspot.ro