Cheesecake Lincoln

Ingrediente Cheesecake Lincoln

Decor
  • dupa preferinte migdale macinate mare, ciocolata alba rasa, nuca de cocos rasa
Glazura
  • 600 gr crema de branza, la temperatura camerei
  • 4 linguri unt, la temperatura camerei
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 cani zahar pudra
Blat
  • 2 1/2 cana faina
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri cacao
  • 2 oua
  • 1 cana ulei vegetal
  • 1 1/2 cana lapte batut
  • 2 lingurite colorant alimentar gel, rosu
  • dupa gust esenta de vanilie
  • 1 lingurita otet din vin alb
Cheesecake
  • 600 gr crema de branza, la temperatura camerei
  • 3/4 cana zahar
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1/2 lingura suc de lamaie proaspat stors
  • 1/4 lingurita sare grunjoasa
  • 2 oua mari
  • 1/2 cana smantana

Mod de preparare Cheesecake Lincoln

Timpul mentionat nu include si timpul de refrigerare.

Cheesecake:

  1. Cuptorul se preincalzeste la 160 grade Celsius. Se pune o oala cu apa la fiert.

  2. Cu un mixer electric setat la viteza medie, se bate crema de branza, pana devine pufoasa. Folosind in continuare mixerul, se adauga zaharul, putin cate putin, batand in continuare compozitia. Dupa ce tot zaharul s-a incorporat si compozitia devine pufoasa, se continua adaugand coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie si sarea. Apoi se adauga oaule, unul cate unul, si se incorporeaza. La final se incorporeaza smantana.

  3. Se tapeteaza forma pentru cheesecake cu hartie de copt, iar pe exterior se inveleste cu folie alimentara, Se toarna umplutura in forma, se asaza in oala cu apa fierbinte, astfel incat nivelul apei sa ajunga la jumatatea formei si se introduce totul in cuptor, 45 de minute.

  4. Se scoate forma din oala cu apa si se lasa sa se raceasca 20 de minute. Dupa 20 de minute se unge lama unui cutit cu ulei si se desprind marginile cheesecake-ului de forma.

  5. Se acopera cu un capac si se lasa sa se raceasca, apoi se acopera cu folie alimentara si se introduce in congelator.

Blatul:

  1. Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius.

  2. Se unge cu grasime si se infaineaza o forma rotunda pentru cuptor.

  3. Toate ingredientele uscate se amesteca intr-un bol si se lasa deoparte.

  4. Cu un mixer electric, se bat ouale cu uleiul, laptele batut, colorantul alimentar, vanilia si otetul. Dupa ce toate ingredientele lichide s-au omogenizat, se adauga amestecul de ingrediente solide si se amesteca pana cand se omogenizeaza toata compozitia.

  5. Se toarna aluatul in forma si se coace 35 minute, pana cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca 5 minute in forma, apoi se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.

Glazura:

  1. Se bat impreuna crema de branza si untul pana cand se inmoaie. Se adauga vanilia, apoi zaharul pudra, pana se incorporeaza toate ingredientele. Se introduce vasul in frigider.

Montarea tortului:

  1. Cat se raceste glazura, se asaza blatul pe platoul de servire.

  2. Se scoate cheesecake-ul din congelator, se ajusteaza dimensiunile acestuia ca sa se potriveasca cu dimensiunea blatului si se asaza peste acesta.

  3. Se asterne un strat subtire de glazura deasupra acesteia. Se introduce tortul la frigider 20-30 minute, apoi se glazureaza si se decoreaza cu migdale taiate marunt, nuca de cocos, ciocolata alba rasa, dupa inspiratie si preferinte.

  4. Se introduce din nou in frigider, cel putin 30 minute, inainte de servire.