Burger clasic

Ingrediente Burger clasic

Compozitie
  • 700 gr carne de vita (mai grasa)
  • 1 1/4 lingurita sare de mare neiodata
  • 4 chifle de hamburger (cu seminte de susan) taiate in jumatate
  • pentru uns gratarul ulei
  • dupa gust piper negru proaspat macinat
  • dupa gust ketchup. mustar, maioneza, salata verde, felii de rosii, felii de ceapa si muraturi

Mod de preparare Burger clasic

  1. Cu o zi inainte se freaca bine carnea cu sare pe ambele parti apoi se pune intr-o punga de plastic inchisa ermetic si se tine in frigider peste noapte.

  2. A doua zi, se scoate carnea din frigider, se usuca, se taie cubulete si se da prin masina de tocat. Se imparte carnea tocata in 4 parti. Se formeaza 4 burgeri de aproximativ 10 cm in diametru, manevrand carnea cu delicatete. Trebuie sa ramana usor pufosi.

  3. Se asaza burgerii pe un platou sau o tava tapetata cu hartie de copt si se tin in frigider pana este gata gratarul.

  4. Se incinge foarte bine gratarul. Se asaza jumatatile de chifle pe gratar si se lasa 30 secunde – 1 minut pana cand se imprima gratarul pe ele.

  5. Se unge o parte a burgerului cu putin ulei si se asezoneaza cu piper negru, proaspat macinat. Se pune pe gratar cu aceasta parte si se lasa aproximativ 4 minute, acoperit, pana cand capata o culoare frumoasa, maronie.

  6. Se asezoneaza si cealalta parte cu ulei si piper si se mai lasa, tot acoperit, inca 4 – 5 minute. Se asaza intre cele doua jumatati ale chiflelor si se adauga ingredientele preferate.