-
Cu o zi inainte se freaca bine carnea cu sare pe ambele parti apoi se pune intr-o punga de plastic inchisa ermetic si se tine in frigider peste noapte.
-
A doua zi, se scoate carnea din frigider, se usuca, se taie cubulete si se da prin masina de tocat. Se imparte carnea tocata in 4 parti. Se formeaza 4 burgeri de aproximativ 10 cm in diametru, manevrand carnea cu delicatete. Trebuie sa ramana usor pufosi.
-
Se asaza burgerii pe un platou sau o tava tapetata cu hartie de copt si se tin in frigider pana este gata gratarul.
-
Se incinge foarte bine gratarul. Se asaza jumatatile de chifle pe gratar si se lasa 30 secunde – 1 minut pana cand se imprima gratarul pe ele.
-
Se unge o parte a burgerului cu putin ulei si se asezoneaza cu piper negru, proaspat macinat. Se pune pe gratar cu aceasta parte si se lasa aproximativ 4 minute, acoperit, pana cand capata o culoare frumoasa, maronie.
-
Se asezoneaza si cealalta parte cu ulei si piper si se mai lasa, tot acoperit, inca 4 – 5 minute. Se asaza intre cele doua jumatati ale chiflelor si se adauga ingredientele preferate.