-
Nucile se prajesc in cuptorul incins (la 200 grade Celsius), cu usa deschisa, fara sa se rumeneasca, 5-10 minute. Se curata de cojile uscate si se dau prin masina de tocat. Se amesteca zaharul cu 125 ml apa si zeama de lamaie, apoi se pune pe foc si se fierbe 3–4 minute, pana ce se leaga siropul.
-
Se adauga nucile, dar nu toata cantitatea (se mai pastreaza o lingura de nuca), zaharul vanilat si esenta de migdale. Se amesteca energic pana se raceste, cand compozitia trebuie sa se ingroase. Daca este prea moale se adauga si restul de nuci. Daca este prea tare se stopeste cu cateva picaturi de lamaie si se framanta ca un aluat, pana devine elastic. Se acopera cu o folie transparenta, sa nu se usuce.
-
Visinele scurse de pe o zi pe alta, se imbraca in compozitia de nuca si se pun la uscat pana a doua zi.
-
Pentru glazura, se amesteca ciocolata rasa si untul, intr-un ibric care se tine in apa calda, pana devine ca o smantana. Bomboanele se trec prin glazura si se pun la uscat.
- Daca doriti sa preparati in casa propria dumneavoastra ciocolata de menaj gasiti reteta aici.