Aripioare in sos picant – Barbecued Buffalo Wings

Ingrediente Aripioare in sos picant – Barbecued Buffalo Wings

Compozitie
  • 16 aripioare de pui
  • 2 linguri ulei
  • dupa gust sare
Sosul picant
  • 1/2 cana unt nesarat
  • 12 linguri sos Tabasco
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita piper negru, proaspat macinat

Mod de preparare Aripioare in sos picant – Barbecued Buffalo Wings

Sosul

  1. Se amesteca toate ingredientele, intr-o craticioara. Se pune la foc foarte mic, amestecand mereu si se lasa pana cand untul se topeste. Cand untul s-a topit, se amesteca rapid de doua-trei ori si se ia craticioara de pe foc. Se pastreaza la cald. Atentie, acest sos nu trebuie sa fiarba.

Prepararea

  1. Se taie varful aripioarei si se arunca.  Cealalta parte de aripa se taie in doua, la articulatie. Se freaca bine cu ulei si sare, pe toate partile. 

  2. Daca aveti cuptor cu caldura si in partea de sus a cuptorului se introduc bucatile la distanta de 10 cm de partea de sus a cuptorului.
    Daca aveti cuptor normal, se pun bucatile de pui pe grilajul de sarma, la 10 cm de partea de jos a cuptorului.
    Se poate folosi si un gratar electric sau de exterior.

  3. Cuptorul se seteaza la 180 de grade Celsius. Aripile se lasa in cuptor 30 de minute.

  4. Dupa 30 de minute se scot si se ung cu sosul picant. Se mai lasa 15 de minute, in cuptor. Dupa 15 minute se repeta operatiunea. 

  5. Dupa ce sunt gata, aripile se scot din cuptor si se imbiba in sos.