Sosul
- Se amesteca toate ingredientele, intr-o craticioara. Se pune la foc foarte mic, amestecand mereu si se lasa pana cand untul se topeste. Cand untul s-a topit, se amesteca rapid de doua-trei ori si se ia craticioara de pe foc. Se pastreaza la cald. Atentie, acest sos nu trebuie sa fiarba.
Prepararea
-
Se taie varful aripioarei si se arunca. Cealalta parte de aripa se taie in doua, la articulatie. Se freaca bine cu ulei si sare, pe toate partile.
-
Daca aveti cuptor cu caldura si in partea de sus a cuptorului se introduc bucatile la distanta de 10 cm de partea de sus a cuptorului.
Daca aveti cuptor normal, se pun bucatile de pui pe grilajul de sarma, la 10 cm de partea de jos a cuptorului.
Se poate folosi si un gratar electric sau de exterior. -
Cuptorul se seteaza la 180 de grade Celsius. Aripile se lasa in cuptor 30 de minute.
-
Dupa 30 de minute se scot si se ung cu sosul picant. Se mai lasa 15 de minute, in cuptor. Dupa 15 minute se repeta operatiunea.
-
Dupa ce sunt gata, aripile se scot din cuptor si se imbiba in sos.