-
Se incalzeste cuptorul la 375 grade Celsius. Se unge o forma rotunda de 23 cm in diametru si se tapeteaza cu hartie de copt. Se unge si aceasta cu ulei. Se pune deoparte.
-
Se topesc in bain-marie cele doua tipuri de ciocolata impreuna cu untul, amestecand incet. Cand ciocolata s-a topit complet se ia de pe foc, se adauga lichiorul de zmeura si vanilia si se amesteca bine. Se adauga zaharul si se incorporeaza bine cu mixerul de mana, setat la viteza mica. Se pun apoi ouale, unul cate unul si se incorporeaza tot cu mixerul dar, de data aceasta, la viteza medie. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
-
Se presara praful de cacao, folosind o sita fina, deasupra castronului cu ciocolata topita, amestecand incet pana se incorporeaza bine. Este foarte important sa nu faca cocoloase.
-
Se toarna ciocolata in forma pregatita in prealabil si se coace in cuptor 32-36 de minute, pana cand centrul este mai tare si s-a format o crusta subtire. Tarta nu trebuie sa fie moale. Daca crusta crapa, nu este nici o problema; in momentul in care este scoasa la racit, se rearanjaza. Se lasa sa se raceasca 15 minute inainte de a o scoate din forma.
-
Cat timp se coace blatul se prepara glazura de ciocolata.
-
Se topeste in bain-marie ciocolata si cele 3 linguri de unt. Se adauga siropul de zahar si vanilia. Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.
-
Cand blatul s-a racit aproape complet se toarna peste el glazura, se niveleaza cu ajutorul lamei unui cutit si se lasa in frigider cel putin 2 ore, neacoperit. Se decoreaza cu zmeura si frunze de menta si se serveste dupa cel putin 30 de minute, din momentul in care a fost scos din frigider.