Stir in stil Grecesc (Vlita)

Ingrediente Stir in stil Grecesc (Vlita)

Compozitie
  • 2 legaturi stir
  • cat cuprinde apa
  • dupa gust sare, piper, zeama de lamaie

Mod de preparare Stir in stil Grecesc (Vlita)

In Grecia Stirul (Amaranthus Retroflexus) nu lipseste de pe masa mai ales in timpul verii.
Prepararea este foarte simpla si rapida.

  1. Se spala stirul bine sub jet de apa rece

  2. Sa rup cu mana in bucati mari atat frunzele cat si tulpinile.

  3. Se pune pe foc intr-o oala adanca apa din belsug cu o lingurita de sare.

  4. Cand apa da in clocot se opareste cateva minute stirul pana se inmoaie putin.

  5. Se strecoara si se lasa sa se scurga bine 2-3 minute.

  6. Se asaza pe un platou si se adauga ulei de masline din belsug si zeama de lamaie dupa gust.

  7. Se asezoneaza cu sare si piper. Se poate servi impreuna cu dovlecei si cartofi fierti.

    Mai multe despre utilizarile stirului in bucatarie si nu numai  aici.
    Citeste si : Creta, insula coastelor (de miel)