Ghiveci de legume frantuzesc – Ratatouille

Ingrediente Ghiveci de legume frantuzesc – Ratatouille

Compozitie
  • 2 vinete potrivite
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi (1 verde si 1 rosu)
  • 3 catei de usturoi
  • 4 cepe rosii
  • 1 cutie rosii taiate in suc propriu
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • pentru prajit ulei
  • dupa gust sare, piper, nucsoara, dafin

Mod de preparare Ghiveci de legume frantuzesc – Ratatouille

  1. Intr-o tigaie mare se calesc vinetele si dovleceii taiati cubulete si cand sunt gata se lasa la scurs pe hartie absorbanta.

  2. Separat se caleste cepa cu rosiile peste care se adauga condimentele si 1 frunza de dafin.

  3. Se lasa ceapa sa fiarba pana se inmoaie. Intr-o forma termorezistenta se pun vinetele cu dovleceii si se aduga sosul de rosii, dupa care se baga in cuptorul incins la 190 grade Celsius, timp de 15 minute.

  4. Se orneaza cu patrunjel proaspat.