Dulceata de trandafiri

Ingrediente Dulceata de trandafiri

Compozitie
  • 700 gr petale de trandafir
  • 500 ml apa
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie (doar sucul)
  • 3 frunze menta
  • 2 cuisoare
  • 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare Dulceata de trandafiri

  1. Petalele se curata de partea alba si se spala bine cu apa rece.

  2. Intr-un castron se amesteca o lingurita de zahar cu sucul de lamaie si cu petalele curatate.

  3. Se lasa pentru o ora la rece.

  4. Separat, intr-o oala, se pune la fiert apa cu zaharul pana cand devine un sirop. Acum se adauga petalele, cuisoarele, menta si vanilia.

  5. Se lasa la fiert la foc mic amestecand mereu sa nu se lipeasca.

  6. Cand dulceata se leaga se pune in borcane sterilizate care se acopera cu paturi timp de 48 ore.