Dovlecei murati

Ingrediente Dovlecei murati

Compozitie
  • 10 dovlecei (cat mai mici)
  • 3 capatani usturoi ( 3-4 catei/borcan)
  • 4 lingurite piper negru boabe ( 1/2 lingurita / borcan)
  • 1 3/4 litri apa (7 pahare de 250 ml)
  • 2 linguri sare pentru muraturi
  • 3 linguri zahar
  • 150ml otet de vin de 9%

Mod de preparare Dovlecei murati

  1. Dovleceii se spala si se lasa sa se scurga de apa.

  2. Usturoiul se spala bine si se curata.

  3. Borcanele se spala si se scurg bine de apa.

  4. Dovleceii se taie felii cam de 1 cm grosime.

  5. Se umplu borcanele cu dovlecei, in fiecare borcan se pun cate 3-4 catei de usturoi si 1/2 lingurita de piper negru boabe.

  6. Se toarna apa intr-o cratita. Se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga sarea, zaharul si otetul. Se lasa sa fiarba impreuna cateva minute si apoi se toarna peste dovlecei.

  7. Daca nu ajunge marinada se prepara cat este necesar pastrand proportiile.

  8. Se inchid borcanele si se pun la sterilizat intr-o oala mai mare, 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa in oala.

  9. Dupa ce au fiert se scot din oala cu grija, se verifica inca o data capacele sa fie eremetic inchise si se pun pe un prosop cu capacul in jos pana se racesc bine. Sunt gata cam in 2-3 saptamani.

Din cantitatile mentionate rezulta 8 borcane de 800 ml