-
Dovleceii se spala si se lasa sa se scurga de apa.
-
Usturoiul se spala bine si se curata.
-
Borcanele se spala si se scurg bine de apa.
-
Dovleceii se taie felii cam de 1 cm grosime.
-
Se umplu borcanele cu dovlecei, in fiecare borcan se pun cate 3-4 catei de usturoi si 1/2 lingurita de piper negru boabe.
-
Se toarna apa intr-o cratita. Se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga sarea, zaharul si otetul. Se lasa sa fiarba impreuna cateva minute si apoi se toarna peste dovlecei.
-
Daca nu ajunge marinada se prepara cat este necesar pastrand proportiile.
-
Se inchid borcanele si se pun la sterilizat intr-o oala mai mare, 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa in oala.
-
Dupa ce au fiert se scot din oala cu grija, se verifica inca o data capacele sa fie eremetic inchise si se pun pe un prosop cu capacul in jos pana se racesc bine. Sunt gata cam in 2-3 saptamani.
Din cantitatile mentionate rezulta 8 borcane de 800 ml