-
Se amesteca primele 5 condimente cu 1 lingura de sare si 1 1/2 piper negru macinat.
-
Se presara o parte din amestecul de condimente, in interiorul curcanului.
-
Se desprinde pielea curcanului, introducand degetele sub piele in dreptul pieptului, apoi se desprinde usor alunecand cu mainile, de-o parte si de alta a carcasei.
-
Se introduce o alta parte din mixul de condimente sub pielea curcanului. Restul se presara peste piele.
-
Se asaza intr-o tava, se acopera cu folie alimentara si se tine la frigider 24 de ore.
-
Se scoate curcanul din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
-
Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Se leaga picioarele curcanului si se introduc varfurile aripilor in pliul format intre picioarele si corpul curcanului. Se asaza curcanul in tava cuptorului, se stropeste cu ulei si se presara cu sare si piper. Se coace aproximativ 3 ore. Puteti verifica introducand termometrul alimentar in partea superioara a pulpei. Acesta trebuie sa indice 74 de grade Celsius.
-
Se scoate curcanul din cuptor, se asaza pe un platou, se acopera lejer cu folie de aluminiu si se lasa 30 de minute inainte de a-l portiona.
- Se serveste decorat cu crengute de cimbru proaspat.