Cartof dulce cu susan negru, in sirop de miere

Ingrediente Cartof dulce cu susan negru, in sirop de miere

Compozitie
  • 1 cartof dulce mare
  • pentru prajit ulei vegetal
  • 20 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura apa
  • 1 praf sare
  • cateva picaturi sos de soia light
  • 1 felie lamaie (optional)
  • dupa gust susan negru

Mod de preparare Cartof dulce cu susan negru, in sirop de miere

  1. Se spala cartoful, fara a-l curata de coaja si se taie cubulete, mai mari. Se lasa sa se usuce cateva minute.

  2. Se incinge uleiul, la 160C. Se scufunda bucatile de cartofi, in baie de ulei si se lasa pana devin aurii. Se scot imediat, pe prosoape de hartie.

  3. Intr-o alta tigaie, la foc mic, se topesc zaharul si mierea, intr-o lingura de apa.

  4. Cand incepe sa fiarba apa, se introduc bucatile de cartofi si se amesteca bine, pentru a se glazura uniform.

  5. Se asezoneaza cu un praf de sare, cateva picaturi de sos de soia si o felie de lamaie, care va fi scoasa dupa 10 secunde.

  6. Daca este nevoie, se mai poate adauga sare sau sos de soia. Se ia de pe foc si se presara cu seminte de susan negru.

Se serveste imediat, ca atare sau insotit de salata verde.