Vegetarieni sau nu, veti fi incantati de gustul rafinat al acestui burger vegan. Perfect echilibrat din punct de vedere proteic, rivalizeaza, fara probleme, cu fratele sau preparat din carne.
Suna exagerat ? Va invitam sa incercati reteta !
Din cantitatile mentionate rezulta 8 hamburgeri. S-au calculat 2 hamburgeri/portie.
-
Se preincalzeste cuptorul la 190 grade. Se unge o hartie de copt cu grasime si se tapeteaza o tava.
-
Se pun intr-un blender toate ingredientele mai putin pesmetul si se amesteca pana cand capata consistenta unei paste.
-
Se rastoarna pasta de fasole si spanac intr-un castron si se mixeaza cu pesmetul. Amestecul trebuie sa fie usor lipicios. Daca este prea umed se mai poate adauga pesmet.
-
Se gusta amestecul si se drege de sare si piper.
-
Se asaza in tava cuptorului, se stropesc foarte putin cu ulei si se introduc in cuptor pentru 15-20 minute pana cand devin crocanti si aurii. Se intorc hamburgerii si se mai lasa inca 15-20 minute.
-
Se lasa sa se raceasca putin inainte de servire. Se taie chiflele in jumatate si se formeaza hamburgerii alaturi de orice alte legume va sunt pe plac (ceapa rosie, rosii, ardei, avocado, salata verde, etc).
Va uram pofta buna !