Din cantitatile mentionate rezulta 24 bucati.
Timpul de lucru mentionat nu include perioada de intarire a bezelelor, de 3 ore.
-
Se unge cu ulei un vas de sticla (22 x 33 cm). Se tapeteaza cu hartie de copt. Se unge si aceasta cu ulei.
-
Se pun intr-o tigaie zaharul, siropul de porumb, sarea si trei sferturi de cana de apa. Se aduc la fierbere, la foc iute, amestecand continuu, pana la dizolvarea completa a zaharului. Se lasa la foc mic, inca 9 minute, fara a mai amesteca.
-
In bolul unui mixer electric, se lasa 5 minute sa se inmoaie gelatina cu trei sferturi de cana de apa.
-
Dupa ce s-a inmuiat, gelatina se mixeaza cu siropul de porumb fierbinte, incepand de la viteza mica si crescand gradual viteza, 12 minute, pana cand amestecul se intareste. Se adauga vanilia si colorantii alimentari, daca folositi, in cantitatile mentionate pe pachet.
-
Se toarna amestecul in vasul pregatit anterior si se lasa neacoperit, 3 ore, pana cand se intareste.
-
Se toarna 1 cana de zahar pudra, pe suprafata de lucru. Se rastoarna vasul peste zahar si se inlatura hartia de copt. Cu un cutit, uns cu ulei, se taie in patratele de 5 cm.
-
Restul de zahar pudra se toarna intr-un castron, se iau bezelele si se tavalesc prin zahar.
Se pot servi imediat sau se pot pastra intr-un vas cu capac ermetic, pana la 3 zile.