Zmeura (Rubus Idaeus)

Foto credit @ Zmeura (Rubus Idaeus)

Engleza: Raspberry
Franceza: Framboise

Prea buna, prea aromata…ar suna reclama corespunzatoare acestui fruct de padure fabulos.

Toata medicina traditionala ii atribuie zmeurei numeroase beneficii pentru sanatate in general, dar este considerata un fruct al femeilor in mod special.

Daca vrei sa slabesti…

Zmeura este prietenul cel mai bun. Este saraca in calorii si are o bogatie de fibre care poate asigura necesarul zilnic de fibre. Procesul de digestie este prelungit, astfel foamea este alungata pentru mult timp. Bonus, colesterolul scade iar depunerea grasimii pe vasele sangvine este mult diminuata.

Mereu tanara

Uleiul din samburi de zmeura este cel mai puternic ecran solar natural. Acest fapt se datoreaza antioxidantilor din zmeura care neutralizeaza radicalii liberi, prevenind astfel procesul de imbatranire.

In plus, antocianinele care dau culoarea zmeurei confera pielii o stralucire speciala datorita faptului ca stimuleaza productia de colagen. O cura cu zmeura ne ajuta sa obtinem un ten tanar, proaspat, catifelat, fara infectii si cosuri.

Fara depresii

Un pahar de zmeura te scoate din cea mai profunda depresie. Contine vitamina B si acid folic indispendabile pentru o “mina” buna. .

Probleme cu fertilitatea?

Consumul regulat de zmeura creste sansele de a concepe un copil atat pentru femei cat si pentru barbati. Vitamina C si magneziul continute in cantitate mare, este esential pentru ambele sexe.