Winter Wonderland – Londra 2014

Foto credit @ Winter Wonderland – Londra 2014

axioma: Londra e minunata.

Cu cat e mai minunata Londra, cu atat motivele sa revii se inmultesc. Si slava Domnului, la fiecare vizita ai ceva de facut, vazut, mancat, fara riscul de a te plictisi vreodata si sa apara intrebarea:”Azi ce facem?”.

Zis si zburat. De data asta pana in renumitul Winter Wonderland din Hyde Park, targ de Craciun despre care auzisem numai lucruri delicioase. Si chiar ca gustoase au fost! De la scranciobul inalt pana la cer, trecand prin ursuletii Paddington si suindu-te iarasi in cine stie ce masinarie care sa te azvarle de colo colo sau sa te lase putin sa atarni cu capul in jos, cu o vizita prin cel mai mare cort gen Oktoberfest, cu carnati nemtesti cu varza rosie cu scortisoara (!!!), excelenta la gust, cu vata de zahar cu aroma de vanilie si clatite cu te miri ce dar care-ti gadila papilele si-ti lasa un gust feeric cu sansa de a te urmari mult timp, cu vin fiert, cu grog, cu ceai cu rom sau cu orice altceva, cu calusei cum doar in povesti ai vazut, cu roata maaare, si mai mare si mai rotunda decat London Eye, cu casute si luminite, globuri si beteala, paine prajita cu arome si crema de branza sau hot chili, cu porumb fiert si carnati nemtesti, cu chinezarii si americanisme, orientalisme si occidentalisme, cu tot ce-ti trece prin cap, ti-a trecut vreodata sau nici nu ai visat, in Winter Wonderland din Londra petreci cel putin o zi si “spargi” cel putin niste zeci catre sute de lire. Pentru ca cine se poate abtine de la a trage cu pusca, a arunca mingea pentru un ursulet cat tine de mare sau un Toblerone de 5 kg si un metru lungime, poti oare sa nu te dai in Wilde Maus, cat de mult poti rezista sa nu te urci in roata pana la cer sau sa vizitezi Alpen Hotel si apoi sa intri in labirintul cu oglinzi sau sa-ti cumperi un Warm Snowball with hot chocolate sauce si peste 10 minute un Spanish fresh made churros si inca un Warm garlic bread cu ce vrei tu si daca nici asta nu iti muta nasul din loc atunci sigur Belgian waffles iti vor da lovitura finala.

Multe sunt de facut toata luna decembrie in Winter Wonderland din Londra si ne-am intoarce chiar acum, in timp ce asternem randurile astea dar sa lasam fotografiile sa spuna ele ceea e greu de povestit…

PS: Winter Wonderland este deschis toata luna decembrie si accesul se poate face pe la orice statie de metrou care “da” in Hyde Park. Totusi, pentru a ajunge direct la intrare, fara a face o “mica” plimbare de 20 minute prin cel mai mare parc al Londrei, recomandam Hyde Park Corner. 

Travel Man