“Imi iau doi covrigi in drum spre munca”
sau
“Cine mai vrea covrigi?”
sau
“Sunt mai misto aia cu susan decat cei cu mac.
Nu-i adevarat, aia cu mac sunt excelenti!”
etc etc
De cate ori ati auzit propozitiile astea si de cate ori le-ati folosit? De zeci, sute de ori, mii poate? Covrigul, frate bun cu romanul nu e totusi originar din Romania si in functie de ce wikipedia cauti, afli sau ca au fost introdusi pentru prima ora de negutatorii greci la 1800 in Buzau (clar e cu legatura aici la renumitii “covrigei de Buzau”, mici, tari, garnitura la orice bere sau ceai care se respecta) sau ca, la modul general, sunt foarte foarte raspanditi in Turcia, Grecia, Serbia, Bulgaria și alte parți ale Balcanilor, precum și Orientului Mijlociu.
Totusi, nu definitia ne intereseaza aici si acum si, mai ales, pentru ca “nu e gustos ce e gustos, e gustos ce-mi place mie”, spuneti-ne de unde va cumparati covrigi, unde credeti ca sunt cei mai buni dintre cei mai buni si ati manca de acolo oricand, pe nerasuflate, oricati.
Si poate reusim intr-o zi sa facem si o harta a “Covrigului cel mai covrig dintre covrigi” astfel incat sa spunem tuturor covrigul gol-golut! 🙂
Aici gasiti reteta de covrigi de casa.