Probabil va mai aduceti aminte, din copilarie, cand aveam dureri de urechi iar mama sau bunica incalzea putin ulei, pe care ni-l picura in ureche, introducea apoi un tampon de vata si, pana a doua zi, eram ca noi.
Ei bine, unul dintre cele mai eficiente uleiuri este cel de…usturoi. De ce? Datorita proprietatilor sale antiseptice, antivirale si antibacteriene, usturoiul lupta eficient cu afectiunile virale, iar majoritatea durerilor de ureche sunt cauzate de factori virali.
Desigur, uleiul de usturoi nu se limiteaza doar la zona urechii. El isi indeplineste rolul si in alte afectiuni, inclusiv in tratamentul acneii, herpesului, caderii parului, etc.
Credem ca este inutil sa mai specificam ca aveti nevoie de usturoi crescut fara ingrasaminte si alte chimicale. Evitati capatanile de usturoi de dimensiuni impresionante si atat de simetrice, incat par desenate. Preferati-le pe cele mai mici, rozalii, la care cateii de usturoi sunt inegali.
Ca sa nu mai pierdem vremea, iata si reteta uleiului de usturoi.
Aveti nevoie de o capatana de usturoi si de un sfert de ceasca ulei de masline extravirgin sau de floarea soarelui (preferabil bio).
Se curata si se piseaza usturoiul ca pentru mujdei, fara a folosi instrumente metalice. Utilizati un mojar din lemn sau sticla groasa. Se pune usturoiul pisat intr-un borcanel si se umple cu ulei.
Se lasa borcanul 48 de ore, la lumina, dar nu in soare, apoi se strecoara. Uleiul obtinut se pastreaza intr-o sticla de culoare inchisa, intr-un loc racoros, ferit de razele soarelui.
De folosit, se foloseste exact asa cum stim din batrani: picurati cateva picaturi in urechea dureroasa si ramaneti 5-10 minute, in pozitia in care ati picurat uleiul, pentru ca acesta sa patrunda bine pe canalul auricular.
Sursa:Http://www.healthyfoodhouse.com