Uleiul de ricin – Cel mai bun doctor al parului si pielii tale

Foto credit @ Uleiul de ricin – Cel mai bun doctor al parului si pielii tale

Nu cred ca ne inselam prea tare, daca spunem ca majoritatea doamnelor de pe plaiurile carpatine, stiu foarte bine care sunt efectele uleiului de ricin asupra firului de par. Indeseste si repara podoaba capilara, genele, sprancenele si, probabil, este cea mai buna crema pentru aria sensibila din jurul ochilor si a buzelor.

Ii sunt atat de cunoscute beneficiile in aceasta zona, incat majoritatea firmelor romanesti producatoare de cosmetice, il folosesc cu mult inaintea multor firme similare, de prestigiu, din Vestul Europei.

Ce il face cam nesuferit atunci cand este folosit ca atare, este textura si consistenta. Este un ulei gros, lipicios destul de neplacut, pentru persoanele care nu suporta cremele grase, la atingere. Dar beneficiile lui depasesc cu mult acest inconvenient. In produsele cosmetice este combinat cu alte ingrediente care ii imbunatatesc textura, facand-o mai fina. Pe de alta parte, dezavantajul este ca ne intalnim cu destui conservanti.

Pentru doamnele care, dintr-un capriciu al modei, sau din greseala s-au pensat sau epilat excesiv la nivelul sprancenelor, solutia este uleiul de ricin, aplicat in fiecare seara. Dupa trei luni se observa imbunatatiri remarcabile ale aspectului si texturii acestora. Sprancenele incep sa creasca, se indesesc si firul de par devine mai gros.

Aceeasi solutie o recomandam si in cazul genelor. Inlocuiti rimelul cu ulei de ricin. Daca nu aveti suficienta indemanare sa il aplicati intr-un strat foarte subtire puteti proceda in doua feluri: ori va “rimelati” cu ulei, apoi cu un servetel absorbiti, prin tamponare usoara, excesul de ulei sau subtiati uleiul cu altul mai fin: ulei de cocos, ulei de avocado, ulei din sambure de caise. Folositi orice ulei va place, dar atentie, sa nu pateze precum uleiul de morcov sau cel de catina si nu il subtiati prea tare. Baza trebuie sa ramana uleiul de ricin.

Va asiguram ca de la prima aplicare, datorita texturii dense a uleiului si a stralucirii pe care o confera in mod natural, genele vor parea perfect rimelate. Pentru un machiaj de zi este tot ce-si poate dori cineva. In plus, in doua, trei luni veti avea gene mai puternice, dese si sanatoase, iar daca ploua sau va lacrimeaza ochii, nu exista riscul sa va murdariti.

Pentru par poate functiona in doua directii: poate fi un produs de styling sau cea mai buna solutie pentru imbunatatirea calitatii acestuia. Uleiul de ricin este eficient si in cazul parului ars de vopsea, excesiv decolorat sau permanentat.

Evident, in timpul tratamentului, efectul maxim se obtine daca incetati sa va vopsiti sau sa va coafati permanent. Daca nu doriti acest lucru, il veti folosi ca pe o masca regeneratoare. Chiar si in acest caz, uleiul de ricin isi face treaba. Mai incet, mai putin spectaculos dar isi indeplineste in cele din urma misiunea.

Cum se procedeaza? Si aici exista cateva variante. Cea mai simpla este o masca saptamanala pentru par si scalp cu ulei de ricin, folosit ca atare. Stati cat puteti de mult, dar nu mai putin de 30 minute. Apoi clatiti, si aici apare inconvenientul. Pentru ca va dura foarte mult aceasta operatie. Textura groasa a uleiului de ricin va va da ceva de furca. Pentru a fi siguri ca eliminati tot surplusul de ulei din par, clatiti la final cu o solutie 1:3 din otet de mere si apa.

O alta varianta care va necesita mult mai putina clatire este sa combinati uleiul cu un galbenus de ou. Faceti o maioneza, aplicati-o pe par si mai ales pe scalp, stati cel putin 30 de minute, apoi clatiti.

Ca produs de styling se foloseste ca modelator. Si aici va sfatuim sa procedati ca in cazul “rimelului”: combinati-l cu ulei de cocos. Daca insa aveti un simt bun al dozajului, puteti sa-l folositi ca atare, aplicandu-l pe varful firelor de par pentru a-i conferi coafurii greutate si volum.

Uleiul de ricin este, de asemenea eficient, pentru piele. Vindeca si repara zonele din jurul ochilor si ajuta la vindecarea mai rapida a cicatricelor rezultate din rani.

Dar ca sa ramanem in zona cosmeticii, uleiul de ricin este cel mai bun gloss. Are capacitatea uluitoare de a penetra pielea buzelor, reparandu-le si in acelasi timp creeaza un strat protector. Ce-i drept este putin lipicios, dar majoritatea glossurilor sunt lipicioasa, asa ca inconvenientul nu este mare. In plus, uleiul de ricin nu se ia cu una, cu doua. Daca nu-l stergeti in mod intentionat dureaza mult si bine, iar dumneavoastra veti avea niste buze hidratate si glossy.

Sursa: http://blogs.naturalnews.com