Uimitoarele beneficii ale mustarului

Foto credit @ Uimitoarele beneficii ale mustarului

Mustarul face parte din prestigioasa familie a brassiaceelor care contine alti membri de seama: ridichea, cresonul, varza kale, broccoli si varza de Bruxelles. Toate sunt plante uimitoare cu beneficii extraordinare pentru sanatate. Iata de ce, mustarul a fost considerat planta de leac inainte ca omul modern sa il transforme in pasta galbena care insoteste hot-dog-ul.

Lupta impotriva cancerului

Semintele de mustar contin isotiocinati, substante supresoare ale cancerului, cu rol activ in preventia tumorilor canceroase. Un studiu publicat in revista medicala “Carcinogeneza“(Carcinogenesis), a demonstrat ca atunci cand acest compus este administrat intr-un anumit fel, are capacitatea de a inhiba cresterea celulelor canceroase in bila.

Antiinflamator

Semintele de mustar sunt niste surse extraordinare de antioxidanti si un continut bogat in seleniu si magneziu care sunt niste antiinflamatoare eficiente. De asemenea, contine o cantitate impresionanta de potasiu, calciu, fosfor, omega 3 si omega 6, care ajuta organismul sa functioneze fara greseala.

Creste masa musculara

Un compus din semnitele de mustar, homobrassinolida, stimuleaza dezvoltarea masei musculare. Cum functioneaza? Acest compus asemanator cu un steroid stimuleaza simultan apetitul si cresterea masei musculare.

Mustarul-planta medicinala

Asa cum va spuneam si la inceputul articolului, mustarul a fost utilizat la inceput ca planta medicinala si a continuat sa fie folosit astfel si in prezent. Mustarul amelioreaza durerile de cap, raceala si simptomele de gripa. Extern, pasta din seminte de mustar este utilizata pentru atenuarea durerilor musculare si articulare. De asemenea, aplicatii locale cu pasta de mustar sunt eficiente impotriva pneumoniei.

Semintele si pasta de mustar sunt la fel de eficiente. Evident, daca pasta de mustar este facuta din seminte, nu din coloranti sintetici si alte “adaosuri”, care n-au nici o legatura cu planta la care facem referire in articolul de fata.

sursa: http://www.naturalnews.com