Cerealele, nucile si semintele sunt surse pretioase de vitamine si nutrienti benefice organismului uman. Dar pentru a profita la maximum de acestea inmuierea si deshidratarea sau incoltirea sunt esentiale pentru ca acestea contin anumite toxine naturale. Prin aceste proceduri toxinele sunt eliminate.
Pentru mai multe informatii privind importanta semintelor in alimentatie citeste aici
Seminte/nuci/cereale |
Timp de inmuiere (ore) |
Timp de germinare (Zile) |
Migdale |
8-12 |
De regula nu germineaza/ insa s-au semnalat cazuri cand au germinat dupa 3 zile |
Fasole Adzuki |
8-12 |
4 |
Amarant |
8 |
1-3 |
Seminte de orz |
6 |
2 |
Fasole neagra |
8-12 |
3 |
Nuci braziliene |
3 |
Nu germineaza |
Seminte de hrisca |
6 |
2-3 |
Caju |
24 |
Nu germineaza |
Naut |
8 |
2-3 |
Seminte de in |
½ |
Nu germineaza |
Alune |
8-12 |
Nu germineaza |
Kamut |
7 |
2-3 |
Linte |
7 |
2-3 |
Nuci de Macadamia |
2 |
Nu germineaza |
Mei |
5 |
1/2 |
Fasole Mung |
8-12 |
4 |
Crupe de ovaz |
6 |
2-3 |
Nuci pecan |
6 |
Nu germineaza |
Fistic |
8 |
Nu germineaza |
Semnte de dovleac |
8 |
3 |
Seminte de ridiche |
8-12 |
3-4 |
Seminte de susan |
8 |
2-3 |
Seminte de floarea soarelui |
8 |
½ – 1 |
Quinoa |
4 |
2-3 |
Nuci |
4 |
Nu germineaza |
Grau |
7 |
3-4 |
Orez salbatic |
9 |
3-5 |