Spune-mi cum iti iei gustarea, ca sa-ti spun de ce te ingrasi

Foto credit @ Spune-mi cum iti iei gustarea, ca sa-ti spun de ce te ingrasi

Inainte, slabitul era apanajul exclusiv al femeilor. Acum nu mai conteaza. Barbati, femei, deopotriva, se plang in legatura cu kilogramele in plus. Scaderea numarului de calorii si micsorarea portiilor duc, inevitabil, la inmultirea numarului de gustari. Desi gustarile sunt un obicei eminamente sanatos, servite incorect cresc numarul de kilograme, spre disperarea bietului infometat. Iata cele mai frecvente 5 greseli, atunci cand vine vorba despre gustari.

Rontaitul pe fond de stress

Mancatul excesiv din cauza stress-ului este inlocuit, mai nou, de rontaitul gustarilor. De multe ori nu suntem constienti de acest lucru. Rontaim mecanic si pana sa ne dam seama am terminat punga de snacks-uri. Nu mai vorbim despre covrigei, ciocolata, chips-uri care se transforma rapid in grasime.

Gustarea inainte de masa

O gustare intre mese reduce senzatia de foame si micsoreaza, in consecinta, cantitatea de mancare pe care o introducem in organism in timpul meselor principale. Problema este ca multi dintre noi gustam pana ne saturam. Strategie gresita. Sucurile digestive se vor concentra asupra gustarilor iar masa principala va deveni un “bolovan” pentru stomac. Asa apar indigestiile, balonarile si alte probleme gastrice. Gustarea, asa cum ii spune si numele, nu poate tine loc de masa principala.

Inlocuirea meselor cu gustari

Daca vi se pare ca gustarile pot tine loc de masa, va inselati. Oricat ati fi de ocupati nu inlocuiti mesele principale ale zilei. Va puteti trezi cu probleme gastrice si multe kilograme in plus. Daca alegeti sa mancati toata ziua gustari, seara veti fi tentati sa recuperati. Si ce poate fi mai daunator pentru silueta decat o masa copioasa, seara, tarziu. In plus, mesele extreme, toata ziua gustari, seara o masa foarte consistenta, conduc la strangularea si inflamatia simultana a intestinelor. In traducere libera aceasta inseamana: dureri abdominale nespecifice, constipatie cronica, diaree, hernie si alte probleme gastrice.

Tipul gustarilor

Chipsuri, biscuiti, bomboane, produse de patiserie, sunt cele mai comune gustari. E drept ca sunt gustoase, dar consumate pe termen lung, conduc la boli si cresteri in greutate. Inlocuiti -le cu nuci, alune si seminte bogate in acizi si omega-3. Acestea au fost singurele gustari “legitime” ale omenirii, multa vreme. Este o chestiune de putina vointa si de educatie a gustului sa le primiti din nou in alimentatie.

Gustarile nocturne

O gustare nocturna distruge linia taliei. Daca gustati ceva si apoi va culcati imediat veti observa ca nu puteti adormi imediat sau aveti un somn agitat. Aceasta este din cauza faptului ca organismul este in plin proces digestiv si nu poate intra in repaus. Macar cu o ora inainte de a va duce la culcare nu mai mancati nimic.

Learn more: http://www.naturalnews.com