Somnul de frumusete – moft sau necesitate

Foto credit @ Somnul de frumusete – moft sau necesitate

Tehnic, somnul de frumusete inseamna un somn neintrerupt, de 8 ore, in conditii ideale de intuneric si liniste, care incepe, obligatoriu, cu mult timp inainte de miezul noptii.

In perceptia generala, sintagma “somn de frumusete” are o conotatie usor ironica. Este legata de ideea de vedeta, de femeie alintata si mofturoasa, etc.

Somnul de frumusete are in primul rand un scop terapeutic. Faptul ca dupa aceea aratam mai bine este doar un efect secundar. Vizibil, dar secundar.
In timpul somnului, organismul, inclusiv tenul, se reface. De aceea, atunci cand ne trezim aratam mai bine.

O piele curata 
Cu cat dormim mai bine, cu atat pielea este mai curata. Lipsa de somn conduce la stres, care, la randul sau, determina aparitia cosurilor si a punctelor negre, inclusiv in cazul adultilor.

Ochii frumosi se tin cu somn 
Cearcanele pot umbri chipul celei mai frumoase femei din lume. Desigur, exista cearcane ereditare, dar acestea se estompeaza atunci cand tenul este odihnit. Nu va iluzionati ca anticearcanul poate acoperi toate urmele lasate de nesomn. Din pacate, de multe ori, rezultatul este ceva ce seamana mai mult cu o masca nereusita. Somnul stimuleaza irigarea cu sange a epidermei, de aceea pielea este tonifiata dupa un somn bun.

Si daca nimic din toate acestea nu se intampla?
Veti spune ca dormiti suficient si totusi, va treziti cu fata umflata si toate acestea sunt bazaconii de adormit copiii. Este adevarat. Sunt multe persoane care nu arata ca Zana Zorilor la trezire. Daca nu exista probleme medicale, atunci expicatiile sunt altele.

Atentie la perna 
Verificati daca perna pe care o folositi ridica suficient capul, astfel incat sa fie mai sus decat nivelul inimii. Fluidele nu se vor mai “aduna” la nivelul fetei.

Renuntati la sare 
Daca simtiti seara o nevoie urgenta de snacks-uri, inlocuiti-le cu un fruct. Sarea are “calitatea” de a retine fluidele in epiderma.

Atentie la alcool 
Un pahar de vin, inainte de culcare, pare o idee buna dupa o zi obositoare. Ceea ce veti “obtine” in schimb este un ten uscat, cu porii mariti. Beti numai apa, iar dimineata diferenta va fi vizibila.

Demachiati-va, demachiati-va si iar demachiati-va
Sub nici o forma si sub nici un motiv nu va culcati inainte de a va demachia. Machiajul acopera fata, nelasand-o sa respire. Sa nu va mirati ca a doua zi va treziti ca dupa o noapte pierduta, cu tenul incarcat si tern.

Arati mult mai bine !
De obicei, asta auzim dupa o noapte cu un somn odihnitor.
Dar stiti de ce ?
Pentru ca aratati mai sanatosi. Iar un chip sanatos, este un chip atractiv.

Sursa: http://www.webmd.com/