Shaormelier – partea 2

Foto credit @ Shaormelier – partea 2

(continuare de la Shaormelier – partea 1)

Genin

Buzunar: 17 lei

Dotare: nu tu promotii, nu hartie cu sigla, nu plastic, nu punguta, cine vrea servetel sa tipe cavrea;
Ati vrut saorma, uite saorma ce mai vreti?

Miscare: o servire care a durat ceva timp, chiar daca in fata noastra nu se aflau decat doi clienti care au cumparat fiecare cate trei shaorme, miscarile celor trei baieti, de fapt doi, pentru ca unul sprijinea cu sarg casa uitandu-se alene in zarea cea mare, erau linistite, calme, relaxate, gen “viata e frumoasa si merita sa ne odihnim pe chestia asta”

Infasare: o impachetare primitiva, intr-o hartie ordinara fara sigla firmei, fara plastic, asadar cu riscuri crescute de mozol pe tricou, haina, fusta, nu tu alte promotii, cine vrea servetel se serveste, nu in punga, cam nu pe toata linia

Prezenta scenica: infasata corespunzator in lipie de la punga, nu straluceste prin evenimente nedorite

De gustibus: fara varza (macar atat), cu cartofi de la punga, shaormelierul nostru a gasit-o cu prea mult sos curry care acoperea orice alta aroma, stiut fiind faptul ca daca pui din belsug curry, poti mesteca si o bucata de carton ca tot n-o sa-ti dai seama daca e carton sau plastic

Impresia generala: vaca&sos curry, restul ingredientelor pierzandu-se printre cele doua gusturi pregnante

Reactii adverse: la distanta de 10 minute shaorma de la Genin face ravagii in intestinul subtire; iutimea penetreaza sucul gastric si e bine sa avem ceva digestive prin zona si chiar si rezerva de hartie igienica refacuta.

Dines

Buzunar: 16 lei

Dotare: am primit la promotie si o sticla de apa. Ceea ce inseamna puncte cu + din start. Care puncte insa s-au echilibrat rapid cu cele scazute pentru ca nu au avut amestec vita&pui ci doar pui

Miscare: rapid, amabil, punct ochit, punct lovit

Infasare: servetel branduit, hartie branduita, plastic de rigoare, intr-un cuvant, cum trebuie

Prezenta scenica: pana la consumare, shaorma s-a desfacut in componentele esentiale astfel incat am consumat-o exfoliata; ar fi putut fi la fel de bine sa fie o shaorma in farfurie si nu “la tub” de lipie

De gustibus: foarte multa varza amestecata cu sos; aceleasi componente de la punga(cartofi de la punga, sosuri de la tub). O shaorma care nu are un gust ce poate ramane in memoria universala. Nici nu straluceste, nici nu dezamageste, nici corecta, nici extraordinara. Genul de shaorma pe langa care treci linistit fara sa-ti spuna nimic

Reactii adverse: avantajul de a fi o shaorma care sa nu te dea pe spate in nici un fel e ca nu exista nici reactii adverse. O uiti imediat ce ai terminat cu ea.

Dristor

Buzunar: 19 lei

Dotare: amestec de vita cu pui din plin

Miscare: ca peste tot in locatiile Dines Kebap, baietii sunt in numar mai mult decat suficient astfel incat oricat de mare ar fi coada, servirea se face rapid si fara probleme

Infasare: servetele branduite, servetel ud branduit, hartie branduita, plastic de rigoare, n-am avut nimic de comentat

Prezenta scenica: compacta la deschidere, poate una dintre cele mai compacte dintre cele alese, am numit-o “caramida”

De gustibus: foarte multa varza amestecata cu sos; componente de la punga(cartofi de la punga, sosuri obisnuite). O shaorma care nu are un gust ce poate ramane in memoria universala. Nici nu straluceste, nici nu dezamageste, nici corecta, nici extraordinara. Genul de shaorma pe langa care treci linistit fara sa-ti spuna nimic.

Reactii adverse: avantajul de a fi o shaorma care sa nu te dea pe spate in nici un fel e ca nu exista nici reactii adverse. O uiti imediat ce ai terminat cu ea.

Springtime

Buzunar: 18 lei – asa zisa Megashaorma

Dotare: doar cu pui deci puncte cu minus

Miscare: baietii de la Springtime se misca uman, nici prea rapid nici prea incet, clasica propozitie:”Reveniti in 5 min”

Infasare: doar hartie bine branduita, fara plastic, astfel incat recomandam atentie sporita la deschidere si consumare; nu uitati sa va luati si servetel cand o luati pentru ca bucatelele de hartie atat de utile atunci cand nu le ai sunt la alegere, pe masa, nu sunt oferite by default in punga

Prezenta scenica: infasurata indeajuns de bine, infasare care insa nu reuseste sa tina sosurile sa se acumuleze la fundul ei; deci, cu risc mare de patare haine

De gustibus: o saorma cu tot ce se poate de la punga sau tuburi, indeajuns de stropita cat sa nu mai conteze foarte mult gustul componentelor, nici prea uscata, nici prea “umeda”, e shaorma pe care o mananci de foame dar nu ai si alte pretentii de la ea

Reactii adverse: nu a fost cazul

Calif

Buzunar: 18 lei

Dotare: amestec de vita cu pui, fara zgarcenie si cu plusuri date de faptul ca e singura locatie dintre cele incercate unde lipia nu e din punga ci este facuta pe loc

Miscare: baietii au zburat si au avut in cele 30 de sec timp si de un banc; ne place sa fim serviti intotdeauna cu zambetul pe buze

Infasare: hartie branduita si plastic, bine ambalate

Prezenta scenica: nu s-a imprastiat la transport, a rezistat gropilor, si-a pastrat aspectul de shaorma pana la laboratorul nostru de degustare

De gustibus: este singura shaorma care a reusit sa aiba cate putin de spus din fiecare aroma, fara ca sosurile sau alte componente sa “ucida” nasul fresh dat de componentele pe care le simti ca sunt si naturale: cartofii sunt curatati de baieti in casa, nu sunt de la punga, lipia si ea ajuta la gustul bun, verdeata nici prea multa, nici prea putina ajuta la scoaterea in evidenta a aromelor; iutimea nu rupe epiglota ci se instaleaza incet si corect la distanta de trei/patru imbucaturi, pastrandu-si pana la final o limita acceptabila

Reactii adverse: nu

Nu o sa adunam acum, la final, puncte si nici nu o sa scadem. Asa cum spuneam si la inceput, shaormelierul nostru este primul care sa recunoasca faptul ca genul asta de degustare este supusa nenumaratilor factori subiectivi, de anotimp etc si nu poate genera un raspuns corect.

Astfel incat noi ne-am marginit doar la a semnala cateva aspecte intalnite la cele cinci shaorme incercate, in ziua X la ora Y. Suntem convinsi ca multi dintre voi au avut si experiente mai placute sau poate dezamagitoare si diferite fata de ce am constatat noi. Experiente pe care va asteptam sa ni le impartasiti sau/si sa ne contraziceti sau sa completati lista noastra.

Iata de ce repetam cele enuntate la inceput: gusturile nu se discuta, shaormele se mananca.
Fie de foame, fie de pofta.

Pofta buna!