Sare celtica este o sare scumpa. Se recolteaza printr-o metoda veche de peste 2.000 de ani, prin evaporare solara, din apa sarata a mlastinilor din Bretagne, provincie din vestul Frantei. Acea apa provine din Marea Celtica, iar sarea obtinuta din ea are un gust sarat-dulceag, foarte fin. Fleur de sel este un tip de sare celtica foarte scump („floare de sare”, in limba franceza), obtinut in mlastinile din Guerande, Noirmoutier si Camargue prin evaporare. Se spune ca sarea se poate obtine doar atunci cand vantul bate dinspre est. Ocazional, datorita prezentei de Dunaliella salina (microalge roz, care traiesc in mlastini), sarea poate avea o culoare slaba, roz. Se comercializeaza de obicei in borcanele inchise ermetic, caci se umezeste foarte usor..
Sarea celtica contine aproape 84% clorura de sodiu. Acesta sare are magneziu deci excesul de sodiu este indepartat din corp atunci cand acesta a terminat sa-l utilizeze.