Rodia in cosmetica naturista

Foto credit @ Rodia in cosmetica naturista

Rodia in bucatarie aici
Rodia in terapia naturista aici

In ingrijirea corpului, rodia este la moda. O intalnim in produsele de ingrijire precum gelul de dus, uleiul pentru corp, in special bio sau produse naturale. Gama cosmetica impotriva imbatranirii pielii se completeaza cu capsule ce contin extract pudra sau ulei din samburi, dar si extracte concentrate de rodii.

Extractele de rodie cresc cu 20% factorul de protectie al produselor solare si ajutand moleculele ce asigura circulatia apei. Deci rodia ajuta in mentinerea hidratarii pielii. Protejate, hidratate in profunzime, tesuturile sunt mai tonice. Epiderma pare mai tanara.

Ca suc. Proaspata sau la sticla, studiile au demonstrat ca sucul de rodie contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat ceaiul verde si vinul rosu si are un nivel al antioxidantilor mult mai ridicat comparativ cu mango, rosia, portocala sau papaia. Cu toate acestea, este mai bine sa il faceti dumneavoastra in blender, decat sa alegeti un suc pasteurizat.

Cocktail. Iata o mica reteta antioxidanta: Intr-un shaker pe jumatate umplut cu gheata, puneti 20 cl de suc de rosii bio, 15 cl de suc de rodie, putin sos Worcestershire, 1 pic de tabasco si un varf de sare. Serviti proaspat.

Iata si o reteta impotriva imbatranirii: intr-un shaker pe jumatate umplut de gheata, puneti 10 cl de suc de mere bio, 10 cl de suc sau de nectar de piersici bio, 10 cl de suc de rodie. Adaugati cateva bobite de rodie si un pai.

Sursa: www.healthy.ro