Medicina tibetana este acceptata in toata lumea in primul rand datorita faptului ca locuitorii din Tibet ajung la varste matusalemice. De altfel, multe remedii tibetane fac referiri la capacitatile lor de prelungire a vietii biologice, prin mentinerea sanatatii organismului.
In continuare, va prezentam o veche reteta tibetana de ceai, folosita des in medicina traditionala, despre care se spune ca aduce beneficii pentru sanatatea intregului organism.
Ingrediente
2 litri apa
5 gr praf de ghimbir
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri miere
1 praf piper
1 praf de fenicul
Preparare
Dupa ce apa a dat in clocot se lasa sa fiarba 5 minute. Luati ibricul de pe foc si lasati apa sa se racoreasca pana cand poate fi testata pe piele in siguranta. Puneti toate ingredientele deodata si acoperiti cu un capac. Se lasa amestecul astfel pana cand apa se raceste complet. Acum ceaiul poate fi consumat.
Cel mai important lucru este sa verificati temperatura apei in care puneti ingredientele. Daca apa este prea fierbinte, substantele active se distrug si ceaiul nu mai are nici un efect.
Dozaj
Cei 2 litri de ceai preparati reprezinta doza zilnica optima pentru 3 adulti.
Consumati ceaiul pe parcursul unei zile, pe cat posibil la intervale regulate. Beti incet, sorbitura cu sorbitura. Sau, puteti consuma cate o cana mica de ceai, cu o ora si jumatate inaintea meselor principale.
http://www.healthyfoodhouse.com