Zen Sushi – Grigore Alexandrescu

Foto credit @ Zen Sushi – Grigore Alexandrescu

” Experienta Zen in arta culinara pleaca de la premiza ca mancarea este mai buna atunci cand este preparata din cele mai proaspete ingrediente, atent selectionate. Calitatea si prospetimea ingredientelor, talentul si priceperea bucatarilor va vor oferi la Zen Sushi o experienta culinara unica intr-un spatiu cu design minimalist, predominat de culori inchise si accente de bambus care induc o atmosfera placuta si relaxanta.

Puteti servi de la faimoasele rulouri cu orez invelite in alge nori – Makisushi – pana la sofisticatele Sashimi pregatite migalos din peste crud si din cele mai fine ingrediente, toate preparate sub ochii dumneavoastra.

Un set bogat de aperitive va poate pregati pentru savuroasa aventura a felurilor principale care includ carne proaspata de porc, pui si vita, gatita in mod traditional japonez, special asezonata cu cele mai gustoase sosuri.

Multe varietati de Makisushi sunt vegetariene, iar in bucataria japoneza orezul, legumele si tofu predomina alaturi de peste si fructe de mare.

Poporul japonez este unul dintre cele mai longevive, iar vocile avizate sustin ca acest aspect s-ar datora alimentatiei bogate in antioxidanti, proteine si grasimi sanatoase provenite din pestele oceanic (ex. Omega 3).

Pentru a trai cu adevarat experienta japoneza beti alaturi de prieteni cateva masuri de sake sau o bere speciala importata direct din Japonia!

In completarea festinului culinar puteti alege la desert o inghetata delicioasa asezata pe un pat fierbinte din mere tempura. „

sursa: www.zensushi.ro