Wienerwald (Floreasca)

Foto credit @ Wienerwald (Floreasca)

” In anul 1955, Fridrich Jahn deschide primul restaurant sub numele „Linzer Stubere”, in Munchen.

Restaurantele Wienerwald au fost printre pionierii conceptului de franciza in Germania. Ideea din spatele acestei afaceri: preparatele din carne de pui trebuie sa faca parte din meniul zilnic si trebuie sa fie la un pret pe care si-l poate permite fiecare. Aceeasi calitate si acelasi pret din oricare dintre restaurantele Wienerwald. Pretul era in vremea aceea de 2.5 D.M.

Restaurantele „Linzer Stuberl” si-au schimbat in curand numele in „Wienerwald”. In urmatorii 10 ani, Jahn a extins lantul de restaurante Wienerwald la 174, in Germania. Anul 1979 a reprezentat apogeul corporatiei Wienerwald- erau deschise 1551 de restaurante , in 13 tari, inclusiv Japonia. Erau angajati peste 30.000 de oameni si restaurantele aveau peste 300.000 clienti in fiecare zi. Cu tot succesul, in 1982, corporatia internationala s-a extins prea repede in multe domenii si zone geografice. De aceea Wienerwald Holding a inceput sa aiba serioase probleme economice.

Dl. Jahn a fost fortat sa vanda in acel moment companiile, inclusiv restaurantele Wienerwald.

Din 1982, pana in 2007, restaurantele Wienerwald au fost conduse de companii diferite. In 2007, Danny Peitzer , nepotul lui Jahn Grandson, impreuna cu Michael Schrank au rascumparat marca Wienerwald.

In iunie 2008 se deschide primul restaurant Wienerwald, in Istanbul, Turcia. In 2010 sunt 33 de restaurante in Turcia, in 3 orase diferite.

Danny Peitzner si Michael Schrank au lucrat impreuna cu maestrii bucatari si au dezvoltat noi concepte si retete, pentru a avea cele mai bune produse din carne de pui.

De asemenea, ei au lucrat cu unii dintre cei mai buni arhitecti pentru a moderniza interiorul restaurantelor.

Relansarea completa a marcii Wienerwald a constat in integrarea unui design modern in restaurante si a unei linii noi de produse si echipamente special create pentru Wienerwald, care au dus la timp de productie mai scurt si la gustul deosebit al carnii.

In 2010 sunt 42 de restaurante in Germania.

In aprilie 2011 se deschide primul restaurant Wienerwald in Bucuresti, Romania. In prezent, Bucurestiul gazduieste restaurante Wienerwald, in Vitan, Floreasca si Sun Plaza. „

sursa: https://www.facebook.com/wienerwald.ro