“Restaurantul Ginger este gazduit intr-o frumoasa vila din anii 30 acolo unde blv. Turda se sfarseste intrand in Podul Grant si intersecteaza Calea Grivitei.Este o zona mai libera cu posibilitati de a gasi o parcare foarte usor, inconjurata de verdeata si cu o frumoasa priveliste peste Podul Grant si cartierul inconjurator.
Vila a fost renovata pastrandu-se linia arhitecturala originala, ea adapostind numai activitatea de restauratie.In interior, la parter, sunt doua saloane de fumatori, un salon de bar cu fotolii comfortabile, tot pentru fumatori, si barul propriu-zis care este in acelasi timp si loc de asteptare pentru nefumatori.La etaj sunt patru saloane, toate pentru nefumatori.Mesele sunt dispuse lejer, cu scaune comfortabile imbracate in piele naturala, decoratiunile sunt simple dar originale, opere ale unor artisti plastici romani si straini de marca.Toata cladirea este climatizata cu aport permanent de aer de afara care este filtrat, ceea ce permite o temperatura constanta de 22-24 grade si chiar in saloanele de fumatori se poate vedea cum fumul este absorbit incet dar sigur si evacuat pentru a face loc aerului proaspat.Pe timp de vara functioneaza si o mica terasa umbrita de doi duzi uriasi.
Meniul restaurantului este inspirat din bucataria internationala dar si din cea traditionala romaneasca. ’’Ginger’’ se poate mandri cu o lista de vinuri de mare anvergura.Aici pot fi gasiti atat producatori romani cat si straini cu vinuri albe, rosii si roze, pe toate gusturile si la toate preturile.Astfel avem vinuri cu preturi intre 20 si 30 de lei alese de cei doi manageri ai restaurantului care sunt si degustatori de vinuri, unde raportul pret-calitate sta in balanta in favoarea oaspetelui, pana la vinuri de renume international ca Chateau Mouton Rothschild (Bordeaux), Chateau Margaux (Bordeaux), Chateau Cheval Blanc (Bordeaux), Chateau Latour (Bordeaux), Grands Echezeaux (Bourgogne), Chateau Petrus (Bordeaux), Ornellaia (Toscana), Sassicaia (Toscana), Opus One (California).
Toate vinurile noastre sunt depozitate intr-o pivnita climatizata cu o temperatura de 11,5 grade, oferindu-se astfel posibilitatea unei invechiri optime la sticla.”
sursa: www.restaurantginger.ro