Fibrio

Foto credit @ Fibrio

” La aproape cinci ani de la infiintare, Fibrio a facut un pas important in evolutia lui si a adus o schimbare (in meniul de vara 2013) pe care o asteapta de cel putin un an de zile si anume, cat mai multe preparate fara gluten. Meniul de toamna – iarna va asteapta cu preparate simple, usor digerabile (incercam sa respectam cat mai mult combinatiile alimentare) care se bazeaza pe legume si frunze verzi proaspete bio (intr-o proportie destul de mare) dar si cu legume din gradina noastra aflata la al doilea an de productie, conservate natural,cereale usor digerabile (in special bio si fara gluten sau cu gluten si multe fibre),germeni proaspeti, seminte si nuci, peste cu omega 3.

Am lansat produse fara gluten acum un an si jumatate si cererea fata de acestea a crescut mult, motiv pentru care am ales ca meniul vegan (cel mai cerut meniu) sa fie complet fara gluten. Daca doriti aceste preparate in varianta cu faina Fibrio (cu gluten), va rugam sa specificati asta in momentul in care lansati comanda.

Vedetele meniului sunt fara discutie frunzele verzi bio folosite atat in preparate cat si in salatele si sucurile verzi pe care le regasiti in el. Bogate in clorofila, cresc imunitatea, oxigeneaza organismul si aduc un aport ridicat de vitamine si minerale. Frunzele verzi de care noi ne-am indragostit si pe care le-am folosit cu dragoste in meniu sunt: kale, macris, lucerna, frunze de sfecla (swiss chard), papadie, frunze de nap, patrunjel, dar si sucul de iarba de grau. Alte piese de rezistenta ale meniului de tomna sunt: dovleacul, ghimbirul,turmericul, semintele de canepa, semintele de chia, orezul salbatic.

Toate produsele pe baza de soia (branza tofu, lapte de soia, sosuri din soia)sunt obtinute manual, zilnic, la Fibrio, din boabe ecologice importate din Austria si atestate de documente de conformitate.

Avand in vedere ca baza de produse proprii a restaurantului nostru a sarit de cinci sute de retete (ce acopera cele patru directii ale alimentatiei: carnivora,vegetariana, vegana si raw vegana) suntem in imposibilitatea de a mai avea permanent toate preparatele din acest vast meniu. In viitorul apropiat vom lansa carduri de membru, cu abonament pentru cei care doresc sa aiba acces la toate produsele noi dar si la cele din baza de date a restaurantului.”

sursa: www.fibrio.ro