Undeva pe langa Foisor, intr-o casa boiereasca, splendid refacuta, gasesti una dintre cele mai bune cafele care se pot bea in Bucuresti.
Aici descoperi ca aceeasi cafea, in functie de modul de preparare, poate avea gusturi diferite. Iar daca ii intrebi de vorba pe cei doi prieteni care se ocupa de Coftale, ai parte de o intreaga istorie a prepararii cafelei si bonus de o demonstratie de latte-art- adica, pentru cei mai putini stiutori, desene in capuccino.
Si sa nu va mirati daca sunteti intrebati cum doriti sa vi se prepare cafeaua: la syphon coffee maker, la v60 sau la aeropress.
Sunt trei sisteme diferite care extrag aroma si savoarea din cafea, pentru a o face perfecta.
Merita sa stai la bar si sa privesti intreg procesul de preparare, sa vezi cum se cantareste cantitatea de apa si de cafea, pe cantarul farmaceutic si cum se decanteaza cafeaua in alambicul syphon maker-ului, ca intr-o poveste. Intelegi de ce se spune despre cafea ca este o licoare magica.
Ca si vinul, cafeaua se degusta si se apreciaza dupa nas, gust si postgust, are culori si arome diferite, citrice, lemnoase, de pamant, catifelate sau mai aspre, mai dulci sau mai amare. O cafea buna se bea cu toate simturile.
Daca pasiunea pentru cafeaua bine facuta a inceput sa incolteasca in tine, nu trebuie decat sa vrei sa inveti pentru ca “Scoala de Cafea” este chiar acolo, in aceeasi cladire.
de Catalina