Restaurant Casa e, fara discutie, cea mai buna optiune cand nu ai nici o optiune si nici o idee de cine stie ce fite de maimuta care sa-ti treaca prin cap in momentul cu pricina.
Daca vrei sa mananci fara nazuri bine, in principal romaneste dar si cu fineturi europene, daca vrei sa fii sigur ca gasesti oricand o masa de rezervat, fie inauntru, fie pe mica terasa (de fapt, o curticica cocheta pe o strada linistita), daca o servire rapida si o nota care nu intarzie pe mese si e uitata pe baruri te “coafeaza”, atunci aici e locul pe care ti-l recomandam.
Pentru inceput, daca te tine, iti recomandam una din specialitatile casei, tigaia picanta Casa, asta daca esti carnivor din tata’n fiu, dar daca totusi digestia nu e punctul tau forte si trifermentul e in buzunarelele de prim ajutor, te sfatuim sa ceri un snitel cu fulgi de porumb, crocant si bine temperat, cu o garnitura de cartofi parmegiano sau chiar si taranesti, totul stropit cu o salata verde si o limonada a casei, fie cu zahar, fie cu miere, dupa preferinte si nevoi.
Totusi, daca esti nazuros si vrei sa incerci altceva decat Clasicul Fara De Gres, ai la dispozitie meniurile europene, bine temperate la Casa: platoul chinezesc sau cel frantuzesc, belgian sau chinezesc si, de ce nu, platoul portughez, italian sau chiar indian.
Ce ne-a placut insa foarte tare (din categoria: micile amanunte care dau intregul..) e traditionalul “t(z)oi” in care iti este adusa palinca, si ea de mare angajament.
Nici un final fara un bis: nu e de plecat de la Casa fara sa treci printr-o bucata de tort de ciocolata cu nuci, nici prea grea, nici prea usoara, nici prea mare, nici prea mica, tocmai potrivita pe o masea de comesean indestulat si cu optimismul deja rabufnind peste limita.
Hai s’aveti pohte mari, Boieri Dumneavoastra!
de Sarpe