” Farmecul gustoaselor preparate sta in prospetimea ingredientelor si a aromelor inconfundabile, caci plantele aromatice sunt nelipsite, de la salate si carne pana la branza, peste, fructe de mare: oregano, rozmarin, cimbru, menta, marar, patrunjel.
Peste proaspat, paste facute in casa, calamari si creveti marinati dupa retete traditionale, masline si capere, cu astfel de ingrediente naturale rezultatul nu poate fi decat unul pe masura.
Carnea este preparata in special la gratar, uneori marinata inainte, iar maslinele, lamaia, usturoiul si rozmarinul sunt ingrediente nelipsite de la orice masa
( … ) mesele sunt un prilej ca familia, prietenii, colegii sau partenerii de afaceri sa se adune impreuna la masa si ca atare ei nu mananca niciodata pe fuga, lor le plac mesele servite in locatia noastra, la pranz sau seara, stropite cu vin alb sau rosu din faimoasele podgorii italiene sau romanesti.
O masa buna incepe cu antipasti potrivite facute in stil venetian, tartar sau carpacio din ton sau somon, fructe de mare marinate cu lime, piper negru, ghimbir dar si antipasto dell’antica macelleria cu prosciutto, mortadella si parmigiano.
Venetienii sunt nobili si romantici de aceea mancarea trebuie sa fie usoara si preparatele sa nu stea prea mult la copt sau la prajit.
Pestele si fructele de mare exista din belsug: creveti, langustine, dorada, homari, calcani, calamari marinati cu ghimbir si zeama de lamaie la gratar… aceasta combinatie da o senzatie deosebita, gusturile explodeaza, simturile sunt provocate.
Ideal pentru private parties, aniversari, club parties, (…). “
sursa: www.trattoriaalexandros.ro