Regimul Donna Karan

Foto credit @ Regimul Donna Karan

Donna Karan, vestita pentru modul in care transforma tinutele celebritatilor, intoarce acum priviri admirative spre propriul corp. Motivul? Designerul, in varsta de 54 de ani, a slabit 10 kilograme cu ajutorul unei alimentatii bazate exclusiv pe ingrediente crude.

Principiul pe care se bazeaza regimul Donna Karan este consumarea unei mari cantitati de fructe si legume neprocesate termic, nuci, seminte si cererale. Alimentele care contin amidon – painea, orezul, graul, pastele si cartofii sunt evitate, asemenea consumului de carne sau de produse lactate. Cei care au urmat aceasta dieta au remarcat ca, pe langa pierderea in greutate, sunt mai plini de energie, au nevoie de mai putine ore de somn pentru a se simti odihniti si au o stare generala mai buna.

„Am pofte la fel ca toata lumea – poftele sunt adevarata problema si trebuie sa te asiguri ca ai grija de ele. Este esential sa te simti confortabil cu stilul alimentar pe care il abordezi, sa iti satisfaca poftele si sa te sature. Secretul nu sta in privarea de la mancare.”

Pe langa supele din legume, salate, fructe si sushi, designerul Donna Karan apeleaza in fiecare dimineata si la ajutorul sedintelor de yoga. Daca ti se pare ca regimul Donna Karan este greu de tinut atunci cand ai un program aglomerat si esti tot timpul pe drumuri, citeste in continuare cateva dintre recomandarile desigenrului. Donna povesteste in nenumarate interviuri cum obisnuieste sa ia cu ea un termos cu supa, iar gustarile sunt bazate pe nuci si seminte. „Ca in cazul oricarei diete, trebuie sa urmezi niste reguli – iar adaptarea la aceste regului dureaza de obicei cinci zile. Odata ce ai trecut de cele cinci zile, esti in siguranta.”

Cateva sfaturi indicate de designer pentru a exploata la maxim regimul Donna Karan:
– evita toate alimentele albe: grau, orez, paste, cartofi, zahar.
– nu manca morcovi, banane si sfecla. Sunt bogate in amidon si zaharuri.
– orele de masa trebuie sa fie regulate si este sa mesteci bine alimentele pentru a stimula digestia.
– mananca multe fructe si legume – pe cat de multe posibil pentru a sustine regenerarea celulara.
– bea sucuri facute din telina, castravete sau mere.
– evita sa mananci mult spre finalul zilei.-Limiteaza consumul de alcool si cafea.
– fa miscare o data pe zi si/sau mediteaza (yoga).