Sunt milioane de consumatori care inca traiesc cu impresia ca daca beau mult lapte si consuma produse imbogatite cu calciu, vor avea oase de fier. Din pacate, aceasta este o simpla poveste. Cele mai multe fabrici care produc laptele industrial, il colecteaza de la vaci modificate prin manipulare genetica sau cu medicamente sa produca de patru ori si jumatate mai mult lapte, decat ar produce o vaca in mod normal, pentru a-si hrani viteii.
Marea problema cu calciul
Conform doctorului Thomas Levy, medic internist si cardiolog reputat, care a condus 15 studii independente, “suntem mai expusi riscului de atac de cord daca suplimentam dieta cu 500 mg calciu pe zi”. Ca urmare, cu cat mai mult calciu se introduce in organism, cu atat cresc riscurile. Nu uitati ca placile care se depun pe artere contin o cantitate imensa de calciu si acestea, precum bine stim cu totii, conduc la atac de cord sau infarct.
Pacientii care sufera de cancer, trebuie sa acorde o atentie sporita la cantitatea de calciu. Toate cercetarile au demonstrat ca celulele canceroase iubesc calciul.
Mitul calciului din lapte si al oaselor de fier
Banuim ca ati mai auzit sloganuri si campanii referitoare la faptul ca “laptele face bine organismului”. Dar cat de bine face?
Intr-adevar laptele aduce aport de calciu in organism dar adevarul este spus doar pe jumatate. De fapt, lipsa de calciu din oase nu poate fi legata direct de lipsa calciului din dieta. Calciul, de unul singur, nu este responsabil pentru intarirea oaselor, eventual le mareste densitatea. Iar o densitate osoasa mai mare nu este egala cu oase mai tari. De fapt, este necesar un complex de vitamine si minerale combinate cu exercitiul fizic, care asigura sanatatea tesutului osos.
Laptele este bun, doar daca este natural si consumat in cantitati moderate ca orice alt aliment de pe planeta.
http://www.naturalnews.com