Perele dulci si zemoase, moi sau tari sunt printre cele mai iubite fructe din lume.
Si, ce este cel mai important, le gasim in tot cursul anului. Si bine ar fi sa le si cumparam caci sunt o excelenta sursa de fibre, contin vitaminele A, B1, B2, C si E, acid folic si niacina si, in catitati mici, calciu, fier, magneziu, sodiu si sulf.
Ce este special la acest fruct este continutul ridicat de cupru, fosfor si potasiu.
La un consum normal. perele nu au contraindicatii si sunt hipoalergenice ceea ce le face o hrana excelenta pentru bebelusi si copii de varste fragede.
Dar si pentru noi, cei care am depasit de mult varsta copilariei, perele aduc beneficii numeroase.
Mentin echilibrul presiunii arteriale
Datorita substantelor antioxidante pe care le contin in cantitati foarte mari, perele reduc riscul de boli coronariene si cardiovasculare.
Lupta impotriva cancerului
Cantitatile impresionante de vitamina C si cupru reduc nivelul radicalilor liberi din organism si astfel perele reusesc sa stopeze distrugerea celulelor.
Reduc colesterolul rau
Pectina din pere este cea care ne ajuta sa reducem colesterolul rau din sange.
Mentin sanatatea tractului digestiv
Fibrele existente in compozitia chimica a perelor mentin sanatatea tractului digestiv si, foarte important, au rol activ in prevenirea cancerului de colon.
Combat constipatia
Tot pectina, care este un diuretic natural cu un efect laxativ bland, stimuleaza functiile intestinului gros si mentine digestia in limite optime.
Sunt sursa de energie
Perele sunt o sursa extraordinara de glucoza si fructoza, care cresc rapid nivelul energiei in organism.
Reduc temperatura organismului
Poate ca o sa va mirati dar in cazuri de febra usoara sau intr-o zi caniculara de vara, consumul perelor reduce rapid temperatura organismului.
Stimuleaza imunitatea
Efectele antioxidante intaresc imunitatea organismului, asa ca va sfatuim sa mancati pere sub orice forma, mai ales, acum, in perioada gripelor si a racelilor.
Combat osteoporoza
Nu contin perele mari cantitati de calciu, in schimb contin ceva la fel de pretios, daca nu chiar mai pretios: boron. Este substanta care ajuta organismul sa absoarba calciul si astfel previn si combat osteoporoza.
Graviditate
Toate femeile insarcinate au nevoie de cantitati crescute de acid folic, in timpul sarcinii. Acesta opreste sau previne orice eventuala malformatie a fetusului. Medicii le recomanda fara rezerve tuturor mamicilor, le recomandam si noi.
http://www.healthyfoodhouse.com