Perele sunt bogate in substante nutritive, si anume vitaminele A, B1, și 2, C, E, acid folic, niacina, cupru, fosfor și potasiu. Sucul de pere este calmant, are un gust ușor si placut, si poate fi consumat singur sau in amestec cu alte sucuri.
Beneficiile pentru sanatate ale sucului de pere
Sucul de pere ofera o sursa foarte buna de vitamina B2, C, E, cupru si potasiu. Contine, de asemenea, o cantitate semnificativa de pectina, o fibra care este solubila in apa.
Perele sunt de fapt mai bogate in continut de pectina decat merele. Acest lucru le face eficiente la reglarea nivelului de colesterol și in tonifierea intestinelor. Perele sunt adesea recomandate de medici ca un fruct hipoalergenic. Prezinta mai putina susceptibilitate de a produce un raspuns negativ decat alte fructe. Perele sunt adesea recomandate ca un fruct care poate fi introdus in conditii de siguranța la sugari. Sunt o sursa extraordinara de fibre dietetice atunci cand coaja este mancata impreuna cu carnea. Perele sunt, de asemenea, o sursa excelenta de vitamina C si vitamina E, ambele antioxidanti puternici si substante nutritive esentiale.
Sucul de pere este adesea recomandat ca un suc de fructe hipo-alergenic, care are un continut crescut de nutrienti, cu o probabilitate mica de a produce reactii adverse.
Tensiunea arteriala: Perele contin substante anti-oxidante si anti-cancerigene, care ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale și a accidentului vascular cerebral.
Ofera corpului o pauza: Cand se face sucul proaspat de pere, o parte din fibre sunt separate, astfel incat sa ofere organismului o pauza prin furnizarea de nutrienti pre-digerati. Corpul este capabil de a absorbi toti nutrientii din sucul de pere in sange, fara a avea de a face cu fibrele nedigerabile.
Nu provoaca alergii: Perele sunt un fruct hipoalergen, deci nu va trebui sa va faceți griji cu privire la orice tip de reacție.
Sanatatea osoasa: Perele conțin cupru, bor și vitamina C. Borul este necesar pentru ca magneziul și calciul sa funcționeze corect. Borul poate ajuta, de asemenea, organismul sa retina calciul si poate preveni sau incetini debutul osteoporozei.
Tensiunea arterială: Sucul de pere are un nivel ridicat de antioxidanti, precum si de glutation care combate hipertensiunea arteriala și reduce riscul de accidente vasculare cerebrale. Perele sunt, de asemenea, lipsite de grasimi saturate și cantitati excesive de sodiu.
Prevenirea cancerului: Continutul de vitamina C si cupru actioneaza ca niste anti-oxidanti buni care protejeaza celulele impotriva daunelor provocate de radicalii liberi.
Colesterol: Conținutul ridicat de pectina ajuta la scaderea nivelului de colesterol.
Sanatatea colonului: Atunci cand se pastreaza si pulpa si coaja, perele sunt bogate in fibre pretioase, care sunt extrem de benefice pentru sanatatea colonului.
Constipatie: Pectina din pere este diuretica si are un efect laxativ usor. Consumul de suc de pere regulat ajuta la reglarea tranzitului intestinal.
Energie: Puteți obține rapid si natural o sursa de energie din sucul de pere, in mare masura datorita cantitatilor mari de fructoză și glucoza.
Febra: Cel mai bun mod de a reduce o febra care creste este de a bea un pahar mare de suc de pere.
Intaritor imunitar: Sucul de pere are o gama larga de vitamine si antioxidanti, care vor servi la consolidarea sistemului imunitar. Un sistem imunitar sanatos va tine corpul ferit de raceli, tuse, gripa si alte boli sacaitoare, care tind sa se strecoare atunci cand sistemul imunitar este compromis. Substantele nutritive anti-oxidante din pere sunt esentiale in construirea sistemului imunitar. Consumati suc de pere cand simtiti ca vine o raceala.
Inflamatie: Sucul de pere are un efect anti-inflamator si ajuta la ameliorarea durerii persoanelor care sufera de diferite condiții inflamatorii.
Osteoporoza: Perele contin un nivel ridicat de bor. Borul ajuta organismul sa-și pastreze calciul, astfel prevenind osteoporoza.
Sarcina: Continutul ridicat de acid folic previne defectele de tub neural la bebelusi.
Dificultați de respiratie: Caldura verii poate provoca copiilor dificultati de respiratie cu flegma excesiva. Consumul de suc de pere in această perioada ii ajuta la curatirea flegmei.
Probleme cu gatul: Consumul de suc de pere in fiecare dimineata și seara va ajuta organismul sa se racoreasca, mai ales pe timp de vara. Acest suc hranește gatul si ajuta la prevenirea problemelor de gat.
Corzile vocale: Fierbeti doua portii de suc de pere cu miere cruda și beti-l cald. Acest amestec este extrem de benefic pentru gat și corzile vocale.
Fibre: Perele sunt o sursa excelenta de fibre dietetice naturale. O para va da 24% din doza zilnica recomandată de fibre. Fibrele nu contin calorii, si sunt un element necesar al unei alimentații sanatoase, deoarece ajuta la sustinerea nivelului de zahar din sange si promovează reglarea tranzitului intestinal.
Cum afecteaza sucul de pere indicele glicemic?
O para are 26 de grame de carbohidrati. Carbohidratii dintr-o para reduc indexul glicemic și au o sarcină glicemica scazuta. Acest lucru inseamnă de fapt ca carbohidrati din pere se convertesc usor in zahar și se introduc in fluxul sanguin. Perele sunt o alegere buna pentru a obtine carbohidrati sanatosi.
Vitamina C: Sucul proaspat de pere este o sursa buna de vitamina C. O para proaspata contine 10% din DZR pentru vitamina C (acid ascorbic).
Vitamina C este un antioxidant esențial pentru metabolismul normal si repararea tesuturilor, si ajuta la prevenirea radicalilor liberi (subproduse distructive ale procesului metabolic al organismului). Vitamina C promoveaza vindecarea de taieturi și vanatai si ajuta la protectia impotriva unui mare numar de boli infectioase.
Potasiu: Perele oferă 5% din doza zilnică recomandată (190 mg de potasiu) per portie.