Pepenele rosu in terapia naturista

Foto credit @ Pepenele rosu in terapia naturista

Pepenele rosu in bucatarie
Pepenele rosu in cosmetica naturista

Pepenele rosu contine 95% apa, substante minerale si vitaminele A, C. B6 si B1, betacaroten si potasiu ceea ce il recomanda ca pe un bun diuretic natural.
Este unul dintre alimentele cel mai usor de digerat cu conditia ca acesta sa fie mancat pe stomacul gol.Este un binecunoscut remediu in tratamentul afectiunilor urinare.
E asemenea face minuni in cazul acneei fiind un bun regulator hormonal.

Nu numai fructul propriu-zis actioneaza precum un medicament, ci si samburii uscati si macinati sunt recomandati in afectiuni biliare ajutand la eliminarea calculilor biliari. Din pudra obtinuta se ia timp de zece zile cate o lingurita dimineata pe nemancate si cu siguranta efectele vor fi neasteptat de bune.

Coaja alba a pepenelui verde este o buna sursa naturala de citrulina. Poate fi gasita in diferite alte surse alimentare, precum carnea rosie, peste, unele produse lactate, in ceapa si in semintele de in. Compusul organic citrulina este un α-aminoacid.

Citrulina este, de asemenea, produsa in mod natural in organism prin reactia amoniacului, dioxidului de carbon si ornitinei la nivelul mitocondriilor celulelor. O mare parte din aceasta activitate are loc in ficat, unde se gasesc concentratii ridicate de citrulina. Citrulina este apoi indepartata, luand cu ea si amoniacul absorbit. Suplimentele cu citrulina sprijina, de asemenea, absorbtia amoniacului si detoxifierea ficatului, potrivit Citrullis.com.

Citrulina este un supliment alimentar care creste nivelul de energie.

Ea promoveaza, de asemenea, formarea oxidului nitric, o componenta care sustine fluxul sanguin si starea generala de sanatate a organismului. Oxidul nitric sprijina, de asemenea, un sistem imunitar sanatos si asigura vasodilatatia.

Suplimentul cu citrulina elimina, de asemenea, elementele toxice din organism. Acesta ajuta la eliminarea amoniacului de la nivelul ficatului, o componenta care, in cantitati mari, poate deveni toxica pentru organism. Astfel, citrulina actioneaza ca un agent eficient de detoxifiere pentru organism. Este un aminoacid natural care poate fi luat de orice persoana sau sportiv.

Doza recomandata de citrulina este de aproximativ trei grame pe zi. Desi acest aminoacid este in general considerat sigur, nu este recomandat administrarii copiilor sub 12 ani.

Nu au existat rapoarte cu privire la efecte secundare negative ale acestui supliment alimentar. Persoanele care sufera de probleme hepatice sunt sfatuite sa consulte un medic inainte de a lua citrulina.

Functia sexuala

Multi barbati pot alege sa ia acest aminoacid pentru a trata disfunctia erectila. Deoarece acesta este un produs natural, fara efecte secundare sau cu efecte secundare reduse, suplimentele cu citrulina reprezinta o alternativa sigura pentru barbati la Viagra.

Sanatatea inimii

Citrulina este un precursor al aminoacidului arginina. Potrivit Medical News Today, citrulina sustine circulatia sanatoasa si fluxul adecvat de sange in organism ajutand la tratarea hipertensiunii arteriale, angina pectorala si alte probleme cardiovasculare.

Recuperare fizica

Atunci cand acidul lactic si amoniacul se acumuleaza la nivelul muschilor, ca urmare a antrenamentelor sau stresului fizic, citrulina actioneaza pentru a indeparta aceste elemente. Suplimentele cu citrulina sunt luate in mod regulat de catre sportivi si cei care isi lucreaza corpul pentru a-i ajuta sa depaseasca oboseala musculara rapid si natural.

O singura observatie: daca alegeti sa consumati coaja de pepene asigurati-va ca pepenele provine dintr-o sursa bio. In coaja se gaseste cea mai mare concentratie de substante toxice.