Pasiunile culinare ale atletilor de la Olimpiada de Iarna 2014

Foto credit @ Pasiunile culinare ale atletilor de la Olimpiada de Iarna 2014

Atletii olimpici care participa la Olimpiada de la Sochi, ar trebui, teoretic, sa fie cei mai sanatosi oameni de pe planeta. Se antreneaza ore in sir, in fiecare zi si mananca cele mai sanatoase alimente posibile. Doar ca, uneori se abat de la aceasta regula.

Oricine simte nevoia, din cand in cand, sa se rasfete, iar olimpicii nu fac exceptie. Cand te antrenezi 5 ore pe zi, consumand 4000-6000 de calorii, ai nevoie de mancare, nu gluma, pentru a fi in forma, si “nimeni nu poate manca numai ovaz” spune dr. Dr. Michael Joyner, care a desfasurat numeroase studii privind anduranta atletilor.

Desigur, cu totii suntem curiosi sa aflam ce preferinte au cei mai bine pregatiti atleti de pe planeta. Aceasta nu numai ca-i umanizeaza, dar ne face si pe noi ceilalti muritori, sa ne simtim mai putin vinovati in fata acelor preparate, care nu fac parte din topul celor mai sanatoase alimente.

Oamenii inca cred in legenda lui Michael Phelps, despre care se spune ca mananca 12 000 de calorii, zilnic, pe care le extrage din trei sandvisuri cu oua prajite, o omleta din 5 oua, paine prajita si prajituri de cicolata, numai la micul dejun.

Nimeni de pe planeta nu poate manca asa dar, lasand miturile la o parte, atletii mananca, mai des decat se crede, alimente mai putin sanatoase.

Snowboarder-ul Shaun White este innebunit dupa mancare chinezeasca, si nu va imaginati ca este vorba despre un restaurant cu renume. Sportivul adora mancarea chinezesca care se serveste in aeroport.
Atleta Lolo Jones prefera Cheesburger Dublu cu cartofi prajiti de la McDonald’s, iar Skier Ted Ligety mananca, dupa propriile declaratii, “o groaza de inghetata”.
Skater-ul Shani Davis ar manca oricand pizza si McNuggets cu cartofi prajiti, evident, de la McDonalds.
Mai ponderata, Kelly Clark (snowboard) bea, cand nu o vede antrenorul, lapte cu ciocolata, iar schioarea Kikkan Randall adora gogosile glazurate cu sirop de artar.

Sursa: http://www.huffingtonpost.com/