Oua multicolore cu… spuma de ras

Foto credit @ Oua multicolore cu… spuma de ras

Daca vopsitul clasic al oualor, cu otet amestecat cu clasica vopsea, vi se pare invechit, incercati un nou duo: crema de ras (nu gel) si vopsea lichida pentru oua.

Este un “proiect” care ii va distra pe cei mici foarte mult; ceva mai putin pe tatal copiilor, pe care il veti deposeda de crema de ras din dotare.

Vopsirea cu crema de ras este la fel de simpla ca cea clasica: fierbeti ouale, apoi luati o tava pentru cuptor, din sticla, in care turnati 2,5 cm crema de ras. Amestecati cu mana pana devine spuma. Luati vopseaua de oua lichida si picurati aleatoriu, din loc in loc, puncte de culori diferite.

Cu o scobitoare sau o frigaruie, descrieti cu miscari largi, cercuri, spirale sau orice alta forma doriti, in vasul cu spuma de ras, pana cand sunteti multumiti de efectul obtinut. Nu amestecati prea mult. Culorile se vor mixa si in loc de efectul de scontat, veti obtine o culoare uniforma, nu tocmai placuta.

Inarmati-va cu manusi menajere si rotogoliti fiecare ou in vasul cu spuma de ras colorata, de la un capat la altul, pana cand se acopera bine. Apoi, puneti oul la uscat intr-un carton de oua, din hartie presata.

Dupa maxim 3 oua, toata operatiunea se reia. Motivul este cel enuntat anterior, culorile se mixeaza prea mult si efectul de straturi de culoare dispare. Deci, aruncati continutul vasului, spalati-l si preparati o noua vopsea.

Dupa 3 minute, curatati fiecare ou vopsit, pentru a verfica ce culoare are: cel mai probabil veti obtine mici opere de arta in culori pastel. Daca preferati culorile mai puternice, lasati ouale 10 minute inainte de a le curata.

Daca va faceti griji in privinta chimicalelor din crema de ras, inlocuiti-o cu frisca la tub. Efectul este acelasi.

Daca nu va multumesc culorile cumparate din magazin, preparati propriile dumneavoastra nuante in mici pahare de sticla, pe care, apoi, le veti adauga in crema de ras.

Spor la vopsit si Paste Fericit!

Sursa: http://www.montgomeryadvertiser.com